Država spremna da izdvoji 20 miliona evra za film o Jasenovcu

Vlada Srbije spremna je da finansira grandiozni filmski projekat o stradanju Srba, Jevreja i Roma u Jasenovcu.
Kako navode "Novosti", pozivajući se na neimenovane izvore, država planira da izdvoji i do 20 miliona evra za snimanje igranog filma o zloglasnom stratištu u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj za vreme Drugog svetskog rata, ali i da angažuje eminentne predstavnike sedme umetnosti, uključujući i neka poznata imena iz Holivuda.
 
Sagovornici "Novosti", za koje se navodi da su bliski državnom vrhu, objašnjavaju da se Srbija na ovaj korak odlučuje sada, pre svega jer je konačno, zahvaljujući fiskalnoj konsolidaciji, moguće izdvojiti novac za ovako zahtevan posao, ali ova ideja ima i vrednosne elemente. Naime, napominje list, do sada se niko u našoj kinematografiji nije usudio estetski da oblikuje jasenovačku tragediju.
 
Uz to, konstantni pokušaju da se razmere ovog stradanja umanje ili da se oskrnavi uspomena na žrtve iziskuju ovaj napor, zaključuju "Novosti".
  • KOLIKO MILIONA EVRA?

    19.05.2018 01:28
    Raspaliti po ušima onog koji je to izvalio, pa i njega i one oko njega u rudnik da zarade tih 2o miliona evra!
  • ...

    18.05.2018 22:40
    Prije ovog projekta u najavi, uskoro cete imati priliku pogledati 'General'. Lp.
  • Haug!

    17.05.2018 20:35
    Vulina za scenaristu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.