Stefanović: Neće biti duplih tehničkih pregleda

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da neće biti dodatnih tehničkih pregleda za vozila starija od 15 godina.
"Ići ćemo na izmene zakonskih odredbi iz 2009. godine", istakao je Stefanović.
 
Stefanović je pojasnio da je zakonskim odredbama iz 2009. godine predviđeno da tehnički pregledi budu na šest meseci za vozila starija od 15 godina. 
 
"Ova odredba neće biti primenjivana i ići ćemo na izmene tog zakona. Niko ne treba da se plaši. Tehnički će biti na godinu dana, kako je bilo do sada", rekao je Stefanović za TV Prva.
 
Podsetimo, pravilnikom koji je usvojen 5. maja, a koji bi trebalo da stupi na snagu 5. jula, svi automobili stariji od 15 godina moraće dva puta u toku godine na detaljan tehnički pregled. Srbija bi tako bila jedina u Evropi gde bi vozači automobila starijih od 15 godina morali dva puta godišnje na tehnički pregled.
  • Braco

    17.05.2018 15:22
    Jedan tehnički pregled
    Vlasnik sam vozila i od 1982 promenio sam više automibila. Ako se ispravnio propiše i sprovede tehnički pregled je ozbiljan posao i ne dopušta propuste. Jedan-puta godišnje je optimalan broj i ne treba preterivati sa zahtevima u broju tehničkih pregleda u kalendarskoj godini. Ostručiti kadrove i raditi tehnički kao treba i nema problema. Ako je vozilo neispravno vraća se sa tehničkog pregleda i to se konstatuje i ne može da manipuliše već sa ispravkom i dokumentovanom popravkom dolazi ponovo na tehnički pregled. Molim Vas - pa topla voda je već izmišljena, hajde da je koristima koko treba.
    Mišljenja sam da trenutno propise pišu i predlažu neuki ljudi.
  • Lažne vesti

    16.05.2018 04:04
    Pre izbora:povećaćemo penzije 10% i plate na 500eur, posle trt... neda MMF.Kad to sad isto kaže MMF, onda ne može jer nas oni vole više nego MMF.Prvo sam upališ figurativno vatru, a onda se pojaviš kao vatrogasac.Biće na kraju treće, 200din gorivo pa se hebite sa kršinama.
  • marko

    15.05.2018 17:59
    Tehnicki Pregled
    Prava odluka. Ovo ce posebno da znaci najsiromasnijoj grupi gradjana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.