Istraga zbog haosa u porodilištu u Beogradu

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu naložilo je policiji da sasluša bivšeg rukometnog reprezentativca Nedeljka Jovanovića povodom događaja u porodilištu u Višegradskoj, kao i da uzme izjave od medicinskog osoblja koje je prisustvovalo incidentu, koji je, prema pisanju medija, on izazvao.
Istraga zbog haosa u porodilištu u Beogradu
Foto: Pixabay
Portparolka tužilaštva Aleksandra Đenadić rekla je da tužilaštvo očekuje izveštaj policije nakon što obavi razgovore sa svima, nakon čega će odlučiti o daljem postupanju. Traženi su i video-snimci događaja.
 
Jovanović je u nedelju oko 23:30 časova upao u porodilište, gde je pokušao da razvali vrata, vikao je i krivio lekare za prevremeni porođaj njegove verenice, a ušao je i u deo gde se žene porađaju gde je civilima pristup zabranjen.
 
Mediji su preneli da je Jovanović u utorak ispitan u policiji i da je priznao da je pogrešio i da se izvinjavao zbog haosa koji je napravio u nedelju uveče, kada mu se supruga prevremeno porodila u šestom mesecu trudnoće. Rukometaša je prijavila jedna od medicinskih sestara koja je te noći bila dežurna u zgradi porodilišta u Višegradskoj. Jovanović je dan nakon incidenta ponovo posetio GAK Višegradsku, da bi se medicinskom osoblju izvinio za svoje ponašanje.
 
Beba, koja je rođena u 22 nedelji sa svega 600 grama, preminula je tokom prošle noći.
  • ruzno iskustvo

    16.05.2018 18:00
    @Maya the bee 16.05.2018 • 13:59
    "Pod hitno uvesti da medicinski radnici imaju status službenog lica!!!"

    Pod hitno uvesti da se lekari ne svadjaju sa pacijentima .
  • Nervirach

    16.05.2018 17:00
    Maya the bee, medicinari su i previse zasticeni. Kako li cete preziveti kada vam od dogodine radna nedelja bude 40 sati? Za one koji ne znaju njima je radna nedelja od 35 sati a racuna se kao 40. Ovo je samo jedan primer.
  • Nino

    16.05.2018 15:28
    @Maya
    Ne verujem da će proglašenje za službena lica smanjiti nezadovoljstvo i agresiju građana.
    Pre će biti da ljudi zaposleni u državnim i javnim organima, treba drugačije da se ponašaju. Kao i svuda u svetu, da poštuju građane i da poštuju bogom dati večan posao, a ne da se bahato i osiono ponašaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.