Zbog prikolice mora u zatvor, traži da s njim idu i njegove krave i svinje

Meštanin kuršumlijskog planinskog sela Novo Selo Bojan Radovanović (27), koji je osuđen na zatvorsku kaznu od 40 dana zbog vožnje neregistrovane prikolice traktorom, uputio je molbu zatvoru u Prokuplju da zatvorska ekonomija, dok on izdržava kaznu, prihvati 26 krava, svinje i prasiće i 50 kokošaka.
Zbog prikolice mora u zatvor, traži da s njim idu i njegove krave i svinje
Foto: Pixabay
Radovanović je ponudio da se, tokom izdržavanja kazne, on brine o životinjama, a da zatvoru poklanja mleko i jaja. Bojan Radovanović se na taj korak odlučio, jer je pre toga, na razne načine pokušavao da se nagodi sa prekršajnim sudom, da kaznu zameni za novčanu ili nanogicu. 
 
"Međutim, ništa nisu prihvatili, rekli su mi da moram u zatvor", rekao je Radovanović. 
 
Posle toga, pre više od mesec dana, uputio je i molbu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, u kojoj priznaje da je načinio prekršaj, vozeći neregistrovanom prikolicom seno za stoku. Zato, kako je Radovanović kazao Beti, nije tražio pomilovanje, da bude oslobođen odgovornosti, nego da mu se omogući da kaznu plati. 
 
On je predsedniku Vučiću u pismu naveo da to od njega traži, jer u planinskom selu Novo Selo, živi sa teško obolelom majkom, da ima farmu krava, da je rasprodao farmu svinja. Da majku mora negde da smesti, stoku da proda i ugasi domaćinstvo, zbog 40 dana zatvora.
 
"Odgovor nikada nije stigao, imam još devet dana do zatvora. Sve što mi je ostalo je da molim zatvor da mi pomogne, pa sam ih zamolio da prihvate i moju stoku, jer sam čuo da imaju zatvorsku ekonomiju", kaže Radovanović. On je kazao da krave, svinje i kokoške nemoćne da same prežive na imanju i da je zato sam poslao molbu zatvoru.
 
"Ako ne prihvate, jedino ostaje da ih psi čuvaju u planini", kazao je Radovanović i dodao da je u pismu zatvoru naveo da ima i sedam pasa čuvara, koje je planirao da ostavi kod kuće. "Psi, koje imam, neka ostanu da čuvaju praznu kuću i prazne štale, jer u selu nemam komšija", navodi u pismu. 
 
Na kraju pisma Radovanović navodi da od upravnika zatvora u Prokuplju očekuje razumevanje, jer je prekršaj načinio u borbi da opstane na selu. 
 
"Samo sam se borio, da svojim radom opstanem na selu, da mu se ognjište ne ugasi", naveo je Radovanović.
 
Radovanović mora da se javi Okružnom zatvoru u Prokuplju 23. maja. Njegovu, teško pokretnu majku, dok boravi u zatvoru, prihvatiće rođak iz Kuršumlije. 
 
Inače, Radovanović je osuđen zatvorskom kaznom od 40 dana, jer je vozio neregistrovanu traktorsku prikolicu, pod zabranom vožnje, jer je i pre toga kažnjavan zbog istog dela. Saobraćajna policija ga je zaustavila na seoskom putu, kada je prevozio seno za krave.
  • G

    18.05.2018 11:34
    @Keva - ne postoji država na ovoj planeti u kojoj se svi kažnjavaju jednako, postoje one kod kojih je to više ili manje zastupljeno a mi smo nažalost u ovoj drugoj grupi. To se međutim ne menja tako što će svaki zločin ili prekršaj da se pravda većim zločincima ili većim prekršiocima, time se postiže samo održavanje takvog stanja i tog "kraduckanje" mentaliteta koji je toliko čvrsto usađen u građanima ove zemlje koji redom smatraju da trebaju i moraju da imaju sva prava ali ne i obaveze. Dan kada postane nenormalno da neko i pored kazne ponavlja isti prekršaj koliko god taj prekršaj bio mali, odnosno kada se broj građana koji takvog prekršioca opravdavaju samo zato što ima gorih od njega svede na minimum, će biti dan i kada će, tada većina građana ustati protiv velikih kriminalaca i neće dozvoliti da se takvi šetaju na slobodi. Veliki kriminalci opstaju zbog velikog broja malih i onih koji za takve uvek nalaze opravdanje. Zato, umesto što se borite da višestruki prekršioc bude kažnjen manjom kaznom jer nije "drug član", probajte se boriti da ovi drugi budu kažnjeni većom.
  • Vojvosadjan

    16.05.2018 23:38
    @g
    Kuršumlijsko planinsko selo.. saobraćajni propisi i kazna zatvora od 40 dana. Ajde ne jedi G....
  • ucinicu sve

    16.05.2018 23:31
    Da odem odavde
    Molio bih da mi neko od citalaca napise zbog cega bi i dalje trebao da zivim u ovom otpadu ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.