Đukić Dejanović: Srbiji potrebno treće dete

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović izjavila je da je za prostu reprodukciju stanovništva Srbije potrebno da se broj majki sa troje dece poveća sa sadašnjih 6,7 odsto na neophodnih 45 odsto.
Đukić Dejanović: Srbiji potrebno treće dete
Foto: Pixabay
Navodeći da 51 odsto majki u Srbiji ima jedno dete, 42 odsto dvoje a samo 6,7 odsto troje dece, ona je ocenila da je stimulacija majki koje imaju dvoje dece da rode i treće, najvažnija u ovom momentu.
 
"Demografski zakoni su jasni, da biste imali prostu reprodukciju nacije, potrebno je da 11 odsto majki rodi jedno dete, 44 odsto dvoje dece, a 45 odsto njih troje dece", kazala je ministarka za "Politiku".
 
Podsetimo, primena mera za podsticaj rađanja počeće od 1. jula, te će tako roditelji za treće dete dobijati mesečno 12.000 dinara narednih deset godina. Više o ovim merama OVDE.
  • Ino mama

    28.05.2018 13:54
    Ministrima max. 40.000
    I prvom i drugom i trećem detetu je ovde preko potrebno da i ministri imaju platu od 40.000 dinara i ni jedan vise prihod pa da sa iste tacke posmatramo problem nataliteta.
    Solidarisite se sa ljudima, prihvatite i vi da radite za 40.000.
    Ova je obraz zaboravila kod svog deteta u inostranstvu.
  • AleksaBukovac

    28.05.2018 12:18
    Istina
    @

    nisam ja besan na ljude, gde samo izvlacite takve zakljucke, besan sam na njihova dela, njihovu pasivnost

    ako vi izvlacite na osnovu fragmenata zakljucke o nekoj osobi to govori o vama ne o meni
  • AleksaBukovac

    28.05.2018 12:13
    Istina
    @

    zato sto ne zelim da mladost ovog naroda raste u intelektualnoj kaljuzi pasivnosti vasih diploma, doktora u betaniji koji odrade svoj posao samo ako ste isli kod njih na privatnu praksu, lista cekanja na operaciju, korumpiranih sudija, advokata kriminalaca, privrednika lopova, politicara poltrona, medijskih manipulacija, faudalnog sistema zaposljavanja....
    Kakva ste vi osobo ne mogu proceniti na osnovu vasih komentara ali izmedju redova vidim da se osecate nadmeno u odnosu na one koji nemaju papir tj. diplomu i da perfidno vredjate i omalovazavate a ja se na takve konstatacije ne pecam.
    Ljudi su jednaka bica a vi ih delite na inferiorne i superiorne na osnovu papira, u vidu da su jedni vise zasluzni od drugih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija