Popović: Protiv lažnih vesti samo na društvenim mrežama

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izjavio je da se njegova ideja za formiranje radne grupe za borbu protiv lažnih vesti odnosila isključivo na dezinformacije na društvenim mrežama.
Popović: Protiv lažnih vesti samo na društvenim mrežama
Foto: Medija centar Beograd
"Kao ministar za inovacije u Vladi Srbije smatram da je naš zadatak da podignemo nivo svesti javnosti o sve većoj opasnosti od širenja lažnih vesti na društvenim mrežama i povećanju kriminala u sajber prostoru. To je važno za očuvanje bezbednosti građana Srbije", rekao je Popović za list Danas.
 
Navodeći da se dezinformacija o zatrovanoj vodi u Beogradu pojavila na društvenim mrežama, kazao je da je zato predložio formiranje radne grupe čija bi obaveza bila da pronađe efikasan način za borbu s dezinformacija, u kojoj bi bila država, civilni i privatni sektor.
 
Upitan da prokomentariše to što su, prema mišljenju nezavisnih novinarskih udruženja, glavni proizvođači lažnih vesti u Srbiji tabloidi i analitičari bliski vlasti, Popović je rekao da se zalaže da "svi mediji u Srbiji imaju ravnopravan tretman države i da njihov status na tržištu isključivo zavisi od istinitosti, objektivnosti i kvaliteta sadržaja koji prave".
  • lele

    07.07.2018 14:52
    eeeeee
    kako je moguce da svaki lekar moze da udje u svačiji zdarvstveni karton i ne samo to ne samo da ga čita već da dopisuje pise brise a ne moze da da uput vec uput mora da da samo tzv izabrani .Izabran od1 ponudjnog.Mogu li i apotekari da dopisuju ?Ko ce ispravljati greske i kako ih dokazati.
    Hoce li to biti moguce i sa katastarsim listovima i ostalim programima i dokumentima ?
  • Građanin

    07.07.2018 12:24
    Medijski mrak učinit još gušći
    A kažnjavanje organizovanja botova izostavljeno? Pa ako su tabloidi i sve ružičastije televizije glavni izvor lažnih vesti i tz "alternativne istie", kako tu rešiti problem. Evidentno hoćete da ugušite cenzurom i kažnjavanjem samo platforme i komentare, kao jedino mogući vid izražavanja mišljenja i iznošena i izvora istine u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.