Lončar: Otkriveno 20 novih droga u Srbiji

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je da će se u utorak, 10. jula održati prva sednica novoformirane komisije za borbu protiv narkomanije u školama.
On je rekao da će na sednici tim sastavljen od predstavnika nadležnih ministarstava, psihologa i psihijatara razmatrati načine za suzbijanje upotrebe nakrotika među mladima.
 
Lončar je za RTS rekao da je utvrđeno postojanje 360 kontrolisanih psihoaktivnih supstanici, a da su međunarodne institucije u poslednjih šest meseci otkrile 20 novih
 
"Mi sve ovo radimo zato što je droga koja dolazi mnogo opasna, dovoljne su dve ili jedna tableta da se izgubi život", upozorio je Lončar. 
 
On je rekao da je cilj vladine komisije da se što širi krug ljudi, a posebno dece upozna sa posledicama upotrebe narkotika i kako se postaje zavisnik. 
 
Prema njegovim rečima, jedan od predloga koji će komisija usvojiti je da učenici srednjih škola obilaze ustanove u kojima se leče zavisnici. Dodao je da je jedna od ideja i da se zaposleni u klubovima i na splavovima obuče za pružanje prve pomoći, jer na taj način mogu odmah da reaguju i spasu nečiji život. 
 
"Naš je cilj da pokažemo deci da ne moraju da konzumiraju ili probaju drogu da bi ušli u neko društvo", rekao je ministar i dodao da je neophodno naučiti mlade da je važno da prijavljuju narko dilere i decu koja konzumiraju drogu. 
 
Četvoro mladih umrlo je u poslednjih mesec dana u Srbiji zbog upotrebe narkotika.
  • Surfer

    09.07.2018 13:00
    Radnike na splavovima OBUČITI da nazovu 194!!! Ako nisu istovremeno i prodavci?
  • Gladius et anus

    09.07.2018 11:01
    Maximus
    Ужас! Уместо честом оргазмичкомдоживљају деца се окрећу хемији... Куд иде овај свет?
  • Vlada

    09.07.2018 10:51
    Šta ti je ekspert...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.