Od danas predaja zahteva za obeštećenje turista SAB-a

Turisti koji su ovog leta uplatili aranžman u agenciji SAB, a koji su ostali i bez para i bez letovanja, moći će od danas pa u narednih 45 dana da podnesu zahtev za obeštećenje, izjavio je direktor JUTA Aleksandar Seničić.
Od danas predaja zahteva za obeštećenje turista SAB-a
Foto: Pixabay
On očekuje da će ceo proces, uključujući i isplatu obeštećenja, biti završen do kraja avgusta.
 
Seničić je za RTS rekao da odštetni zahtev može da se preda na dva načina - ukoliko se formulari skinu sa sajta JUTA, popune i pošalju osiguravajućoj kompaniji DDOR, ili ukoliko se zahtev lično preda u jednoj od poslovnica DDOR-a.
 
Prema njegovim rečima, uz zahtev je potrebno priložiti ugovor o putovanju, dokaz o uplati i garanciju putovanja.
 
Seničić je naveo da ima oko 2.900 ugovora o putovanju, što je oko 6.000 putnika, kao i da je odštetni zahtev vredan 589.000 evra.
  • BG+

    09.07.2018 12:02
    Bane, ne ide tako...
    Nema veze "ko se prvi javi", nego se pravi spisak koji se zaključuje posle 60 dana, da bi se onda procentualno isplatilo osiguranje. Ne zna se koliko je prevarenih, a moguće je da dobiju samo po 50% od uplate.
    U međuvremenu ista klapa već otvara novu agenciju...
  • Bane

    09.07.2018 10:24
    Sta je rešenje
    Problem je kako obeštetiti sve ljude,jer polisa pokriva sumu od 300.000 EURA? Šta će biti sa "kusurom" od 289.000? E,to YUTA ne govori. Poenta je da YUTA uzima masnu proviziju od polisa koje plate turisticke agencije,a ne pada im na pamet da ljudima daju pravo rešenje i način,kako da im se vrati novac,osim saopštenja u medijima. Muko moja predji na drugoga. Ko se prvi javi taj će i dobiti,ali samo dotle,dok polisa pokriva. Ostali tužba i nikom ništa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija