Vozač gradskog autobusa preko razglasa pustio dečiju pesmu da umiri uplakanu bebu

Ivan Filipović (40), vozač gradskog autobusa u Beogradu, oduševio je putnike jer je u tokom vožnje preko razglasa pustio dečiju pesmicu kako bi smirio uplakanu bebu.
Vozač gradskog autobusa preko razglasa pustio dečiju pesmu da umiri uplakanu bebu
Foto: Pixabay
Ovaj lep događaj dogodio se u utorak oko 19 časova.
 
"Vozač na liniji 551 je večeras preko razglasa pustio dečije pesmice kako bi mi pomogao da umirim bebu. Da ne pričam što nas je sve zabavio i vratio u detinjstvo", napisala je majka bebe na Tviteru.
 
 
Ovakav nesvakidašnji gest oduševljeno su pozdravili svi putnici, koji su aplaudirali šoferu i istovremeno malenoj devojčici pevali pesmu.
 
Kako je Filipović rekao za "Novosti", i on ima bebu od godinu i po dana i zna kako je to kad dete zaplače. 
 
"Tokom vožnje beba je plakala deset minuta i majka nikako nije uspevala da je smiri. Nije bilo gužve, klima uređaj je bio uključen na 25 stepeni, ali je beba bila nervozna. Kad sam primetio da se i majka unervozila, preko razglasa sam pustio pesme kojima uspavljujem svog Maksima. Telefon mi je pun dečijih melodija, ali sam odabrao "Razbole se lisica", jer je mom detetu omiljena, a delovala je i na bebu u autobusu", priča Filipović.
 
Kad je počela sledeća pesma "Slon lepotan dodolan", pevali su i putnici u autobusu. Sledećih pet stanica dečije pesme su odzvanjale autobusom.
  • bn

    12.08.2018 17:19
    ljudskost
    vracao se davnih 8otih iz Tocka, u 4 ujutru, za Karlovce, peske, letnje doba kao sada. Uhvatio nas pljusak na Puckarisu. Naizlazi prvi jutarnji bus, koji krece iz Karlovaca. Kada nas je video pod fafovima, pokisle, stao nam iz pune brzine i otvorio zadnja vrata da uskocimo. I dan danas mu pamtim taj gest iako ne znam o kome se radi. Uredno smo se zahvalili kada smo stigli u centar.
  • Ivan

    11.08.2018 23:53
    Hvala vozaču iz Novog Sada
    Sa zakašnjenjem, ali podstaknuto temom.
    Još pretprošle godine, sinovo srednjoškolsko društvo, na Prvomajskom roštilju u Kameničkom parku, zateklo je nevreme. Probali da se sklone pod mostom, pa mokri i promrzli krenuli u tunel. Vozač je zaustavio autobus, vozio ih do Bocke, vratio u grad, i sve vreme grejao autobus da se osuše. Deca kao deca, nisu se čoveku ni zahvalila, ali moj sin i danas s poštovanjem i oduševljenjem priča o tom čoveku. ČOVEKU!
  • Aleks

    11.08.2018 12:23
    Pohvala i za vozace JGSP iz Novog Sada.Sin je greskom seo u pogresan autobus.Izgubio se,iako redovno ide autobusom i to je shvatio tek na kraju voznje.Poceo je da place i objasnjava mi na telefon sta se dogodilo.Bila je zima,sneg i vec je pao mrak. Vozac je cuo sta se dogadja, uzeo telefon, predstavio se i sina cuvao sve do povratka u grad gde mu je zaustavio autobus u gradu na odgovarajucoj stanici.Na zalost,zaboravila sam njegovo ime a cini mi se da iskreno dobri ljudi i ne zele da se o njihovim donrim delima govori javno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija