VIDEO: Sklonjen egipatski avion sa piste i odblokiran aerodrom u Beogradu

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" ponovo je otvoren za sva poletanja i sletanja nakon što je egipatski avion kompanije "Egypt Air" koji je bez putnika sleteo i ostao na poletno-sletnoj stazi usled tehničkih problema, blokirao sve letove.
U pitanju je bio egipatski avion tipa "boing 737-800" koji je na aerodom "Nikola Tesla" sleteo jutros u 4:11.
 
"Avion 'Egypt Air', koji je obavljao čarter let iz Beograda, prazan je sleteo na naš aerodrom i zbog tehničkih problema na stajnom trapu ostao je na poletno-sletnoj stazi negde na sredini", rekao je ranije izvršni direktor aerodroma Žarko Suvačarov. On je takođe naveo da su svi točkovi glavnog stajnog trapa oštećeni.
 
Prethodno je portparol avio kompanije Er Srbija Nikola Vukomanović izjavio je da je sedam aviona te aviokompanije u sredu ujutro preusmereno na aerodrome u regionu. Vukomanović je rekao da je jedan avion sleteo u Temišvar, jedan u Sofiju i jedan u Zagreb.
 
U periodu od 6.15 do 9.30 na "Konstantin Veliki" stigli su putnici iz Larnake, Soluna, Bukurešta, Skoplja i sa grčkog ostrva Karpatos.
 
Putnici i dalje mogu da provere informacije o statusu svog leta na www.beg.aero, kao i na telefon službe informacija 209-4444 ili u izabranoj avio-kompaniji.
 
  • Jogi Letač

    12.09.2018 20:45
    @Dejan, aerodrom Nikola Tesla ima samo jednu pistu, ako ne veruješ meni, proveri na Google Earth. Jedino što u zavisnosti od smera vetra poleću ili sleću po azimutu 120° (ka jugoistoku) pa kažu pista 12 ili azimut 300° - pista 30. To je ustvari jedna te ista pista, ali je različit smer korišćenja.
  • Đoka

    12.09.2018 11:50
    Na dam se da Egipćani neće naplatiti nama, i da aerodrom neće izgubiti licencu zbog loše piste.

    Pomenuh da se u Novom Sadu više ne obavlja farbanje horizontalen signalizacije.
    Ništa bolje stanje nije ni sa pistom aerodroma Nikola Tesla.

    U slavu napretka i naslova da će radnici živeti sve bolje!

    Trenutno se letovi i dalje otkazuju, proverite Flight radar ko mora da putuje.
  • Ica

    12.09.2018 11:44
    U pitanju je blokada kočnica i nema ama baš nikakve veze sa poletno-sletnom stazom. Botovi bi trebalo da puste stručna lica da obavljaju svoj posao i uživaju u sendvičima. Isto preporučujem i gospođi ministarki.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija