Studenti beogradskog Mašinskog fakulteta najbolji u trci brodova

Tim studenata Mašinskog fakulteta u Beogradu osvojio je prvo mesto u trci brodova za prevoz teškog tereta i četvrto mesto u nadmetanju plovila za prevoz lakog tereta na međunarodnom takmičenju Hydrocontest 2018 u Francuskoj.
To takmičenje okuplja studente brodogradnje iz celog sveta, sa ciljem istraživanja i promocije energetske efikasnosti plovila, a ove godine je učestvovalo 40 studentskih timova sa vodećih svetskih univerziteta.
 
Studenti imaju zadatak da samostalno isprojektuju i izrade jedno ili dva plovila sa kojima se nadmeću protiv plovila drugih timova u tri trke: prevoz teškog tereta (200 kg na 400 m), prevoz lakog tereta (20 kg na 600 m) i trci izdržljivosti.
 
Svi učesnici od organizatora dobijaju elektromotor snage 1200W, a koje će plovilo biti najefikasnije zavisi isključivo od znanja i veština studenata da isprojektuju i naprave brod sa najboljim hidrodinamičkim karakteristikama.
 
Tim Mašinskog fakulteta činilo je petnaestoro budučih inženjera: Matija Vasilev, Igor Đordević, Božidar Dulić, Nemanja Šurbatović, Milica Stojanović, Marko Veg, Luka Gradinac, Aleksa Kovinić, Anđela Orlović, Filip Lakić, Đorde Branković, Aleksandar Subić, Saša Stjepanović, Petar Karadžić, Andelka Leštanin i Stefan Zečević.
 
Studenti Mašinskog fakulteta su prošle godine prvi put učestvovali na Hidrokontest takmičenju, kada su osvojili drugo mesto u trci prevoza lakog tereta i treće mesto u trci prevoza teškog tereta.
  • mrva

    12.09.2018 19:18
    Najviše smisla ima da ovu vest proslavlja neka kompanija koja se bavi brodogradnjom u inostranstvu. Za našu "državu" ovi uspesi su od značaja koliko i osvajanje Mont Everesta od strane tima planinara iz Pakistana. Svaka čast studentima, želim im da se po završetku studija zaposle u struci, jasno ne ovde. Ovde su svi brodovi odavno potopljeni

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.