Deonica Ub-Lajkovac u lošijem stanju nego što se mislilo, naređeno da se radi 24 časa dnevno

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović naložila je svim angažovanim kompanijama na sanaciji deonice auto-puta od Uba do Lajkovca da moraju da rade 24 sata dnevno, kako bi ta deonica bila završena do kraja godine, a kompletan autoput od Obrenovca do Čačka bio pušten u saobraćaj.
Deonica Ub-Lajkovac u lošijem stanju nego što se mislilo, naređeno da se radi 24 časa dnevno
Foto: 021
Reč je o delu autoputa koji su izgradile kompanije "Planum" i "Putevi Užice" u vreme bivšeg ministra Milutina Mrkonjića, ali koji se raspao pre nego što je pušten u saobraćaj zbog korišćenja neadekvatnih materijala, navodi se u saopštenju tog ministarstva.
 
Trenutno se sanira kritičan deo u dužini od 2,5 kilometara, za šta je do sada izdvojeno 9,5 miliona dolara.
 
Zbog loše izvedenih radova Ministarstvo je podnelo i krivične prijave protiv svih odgovornih.
 
Mihajlović je pozvala sve učesnike na ovom poslu da angažuju dodatne radnike i mehanizaciju, kao i da koriste najkvalitetnije građevinske materijale jer je na terenu utvrđeno da je stanje kolovoza na ovoj deonici mnogo lošije nego što je pokazalo istraživanje koje je sproveo CIP.
 
Ona je najavila i mnogo intenzivniju kontrolu radova.
 
Cilj je, kako je navela, da do kraja godine bude puštena u saobraćaj čitava deonicu autoputa od Obrenovca do Preljine, odnosno Čačka, kako bi krenula dalja gradnja koridora ka Požegi.
  • smandrljavka

    26.10.2018 06:20
    na brzaka
    ima svoju predistoriju i obrazloženje u jednoj davnašnjoj izjavi BT i sitnica je spram svega ostalog što se vezano za gradnju koridora kroz Srbiju radi. https://www.youtube.com/watch?v=qlWqAd-6LM8 . Kako opravdati gradnju koridora koji je preskup, koji ometa lokalno stanovništvo u svakodnevnom funkcionisanju https://www.youtube.com/watch?v=NjybIEgqNa4, zbog kojeg se izmeštaju dalekovodi i kanali https://www.youtube.com/watch?v=O4pXF6gKH2o, koridora kojim se Evropa spaja sa samom sobom, definišući pri tom stratešku transportnu mrežu u regionu WB u koju je (po njenom mišljenju) potrebno investirati (str 2 http://www.putevi-srbije.rs/images/pdf/strategija/jjeng.pdf)?


  • Čika

    24.10.2018 11:35
    Samo neka priča
    I onako je prva na listi za smenu...
  • Madam Puder

    24.10.2018 07:46
    Nemoj samo da ga oprave kao sto su to uradili sa grdelickim nadvoznjakom .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.