Antonijević novi direktor Fondacije za otvoreno društvo

Za novog izvršnog direktora Fondacije za otvoreno društvo izabran je Milan Antonijević.
Antonijević novi direktor Fondacije za otvoreno društvo
Foto: Medija centar Beograd
Antonijević će na dužnost stupiti 1. decembra. On je izrazio zadovoljstvo što će biti deo Fondacije za otvoreno društvo Srbija u ovom, kako je rekao, za Srbiju i Evropu, značajnom vremenu
 
"Veoma mi je drago što ću nastaviti dosadašnji važan rad Fondacije na pridruživanju Srbije Evropskoj uniji, iznalaženju novih načina za osnaživanje naše demokratije i građenju novih partnerstava unutar civilnog društva, kako u Srbiji tako i u regionu", naveo je Antonijević, a prenela Fondacija za otvoreno društvo Srbija.
 
Milan Antonijević je po obrzaovanju pravnik. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Kao stipendista Vlade Velike Britanije pohađao je program Mirovne studije na Univerzitetu u Bredfordu, a po sticanju diplome pravnika svoju karijeru započeo je pružajući besplatnu pravnu pomoć žrtvama kršenja ljudskih prava, zastupajući ih pred domaćim i međunarodnim sudovima i telima – Ustavnim sudom Srbije, Evropskim sudom za ljudska prava i raznim telima Ujedinjenih nacija.
 
Autor je i urednik više od 80 publikacija i stručnih radova o ljudskim i manjinskim pravima. Antonijević ima dvadesetogodišnje iskustvo u nevladinom sektoru, sarađujući na brojnim projektima sa partnerima iz civilnog društva i političkim i društvenim akterima u Srbiji, kao i sa Ujedinjenim nacijama, Savetom Evrope, Evropskom unijom, USAID, Svetskom bankom, Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i drugima.
 
Između ostalog je i član Saveta za praćenje primena preporuka Mehanizma Ujedinjenih nacija za ljudska prava. Svoju dosadašnju karijeru posvetio je zaštiti ljudskih i manjinskih prava, uspostavljanju vladavine prava i razvoju Evropskih integracija.
 
Direktor je Komiteta pravnika za ljudska prava (YUCOM), organizacije koja se od svog osnivanja 1997. godine zalaže za uspostavljanje vladavine prava i zaštitu ljudskih i manjinskih prava. 
 
Fondacija za otvoreno društvo Srbija je deo globalne Mreže Fondacija za otvoreno društvo čiji je osnivač filantrop Džordž Soros, i koje su usmerene na izgradnju otvorenog i demokratskog društva. Osnovana 1991. godine, Fondacija za otvoreno društvo Srbija sarađuje sa organizacijama civilnog društva, javnim institucijama, stručnim udruženjima i drugim akterima, radeći u javnom interesu na izgradnji demokratskog i inkluzivnog društva.
 
Bavi se brojnim pitanjima uključujući Evropske integracije, reformu pravosuđa, manjinska prava, interkulturno obrazovanje, aktivizam građana i dr. Fondacija za otvoreno društvo Srbija sarađuje sa Fondacijama za otvoreno društvo na Zapadnom Balkanu na temama od zajedničkog značaja kao što su migracije, borba protiv korupcije i Evropske integracije.
  • DekiNS

    26.10.2018 21:50
    Za šta?!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.