Olakšan izvoz, građevinarstvo u Srbiji po standardima EU

Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o građevinskim proizvodima, kojim se ta oblast uređuje po standardima i praksi Evropske unije i olakšava se ulazak domaćim proizvođačima na strana tržišta.
Olakšan izvoz, građevinarstvo u Srbiji po standardima EU
Foto: Pixabay
Glavni cilj zakona je da se domaći proizvođači učine konkurentnijim na evropskom tržištu, jer će se i u Srbiji primenjivati jednaki standardi kao u zemljama članicama EU.
 
Najvažniji efekti zakona biće uređenije tržište građevinskih proizvoda, podizanje kvaliteta materijala koji se koristi u gradnji puteva, mostova, zgrada i drugih objekata, uz povoljnije cene za investitore omogućene konkurencijom proizvođača.
 
Zakon će dati dodatni podsticaj razvoju građevinarstva i omogućiće da objekti koji se grade budu bezbedni i ekološki prihvatljiviji.
 
U izradi Zakona učestvovala je grupacija Privredne komore Srbije koja se bavi tom delatnošću, a novim zakonom biće pojednostavljene procedure za male firme.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.