Miholjsko leto do kraja naredne sedmice, od sredine novembra jesenje vreme

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, a samo će u Timočkoj Krajini preovlađivati oblačno i svežije, ponegde sa slabom sipećom kišom (rosuljom).
Miholjsko leto do kraja naredne sedmice, od sredine novembra jesenje vreme
Foto: Pixabay
Duvaće slab, u košavskom području umeren i jak, jugoistočni vetar, na jugu Banata i donjem Podunavlju sa udarima olujne jačine, saopštio je RHMZ.
 
Jutarnja temperatura biće od 7 do 15, na jugu Banata do 18, najviša dnevna od 19 do 22, u Timočkoj Krajini oko 16 stepeni.
 
Prema izgledima vremena do 11. novembra, u većem delu Srbije biće pretežno sunčano i toplo. 
 
Do četvrtka u košavskom području vetrovito sa jakim, na jugu Banata povremeno olujnim jugoistočnim vetrom, a u Timočkoj Krajini pretežno oblačno i svežije, povremeno sa slabom sipećom kišom. 
 
U četvrtak i petak sa jugozapada se očekuje prolazno naoblačenje ponegde sa slabom kišom, uglavnom u centralnim i južnim krajevima.  Maksimalna temperatura u većini mesta biće od 18 do 20 stepeni, krajem perioda u manjem padu. 
 
"Tek od sredine meseca očekuje se vreme primerenije jesenjem, odnosno, očekuje se veći pad temperature", navode u RHMZ za "Blic". 
 
Kada su padavine u pitanju, kiša će upotpuniti doživljaj jeseni, te sa padom temperature, u drugoj dekadi meseca, može se očekivati i početak ozbilnijih padavina. 
 
Iako su prve dugoročne prognoze ukazivale na to da će prvi sneg pasti prvo oko 22. novembra, a zatim poslednjeg dana ovog meseca, sada se to promenilo. 
 
"Iako se ne može sa sigurnošću reći, ali prvi sneg se ne očekuje pre kraja novembra", rekli su u RHMZ-u.
  • Zoran

    04.11.2018 12:53
    Tesko i nezdravo vreme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija