Direktor škole 14 godina vozi đake i nastavnike do i od škole

Vidosav Kolarević, direktor OŠ "Milan Vučićević - Zverac" iz ivanjičkog sela Bratljevo, već 14 godina svoje učenike dovozi u školu i nakon nastave razvozi kućama.
Kako piše "Blic", on dnevno pređe više od 140 kilometara. Ustaje pre zore kako bi na vreme stigao do svake udaljene kuće u raštrkanim zaseocima i mališane dovezao u školu. Kako sam kaže, nije mu teško, naprotiv, uživa u svakom trenutku koji provede sa decom, koja su ga od milošte prozvala Učo. Kaže, ima volje i želje da još mnogo godina vozi svoje učenike.
 
"Direktorski posao je poprilično stresan, ali me učenici uvek razonode i napune pozitivnom energijom. Najčešće pričamo o tome kako im je u školi, šta su učili, kakve su im ocene, ali i o tome ko se u koga zaljubio. Družimo se i poštujemo", kaže direktor.
 
Svako jutro Učo, sada već poprilično dotrajalom "ladom nivom" poveze četiri nastavnika iz Ivanjice put škole u Bratljevu, a potom se vrati u još tri pravca za 11 učenika, kako bi svi u 8:30 časova bili spremni za početak nastave.
 
"U početku sam učenike vozio svojim automobilo, a onda smo 2007. godine dobili 'nivu' od poljske ambasade. Mnogo nam je značila ova donacija jer bez nje i mog skromnog doprinosa pojedini učenici bi morali da pešače i po 15 kilometara u jednom pravcu. Međutim, vreme učini svoje pa nam je naša 'niva' u prilično lošem stanju, prešla je 260 hiljada kilometara po jako teškom i nepristupačnom terenu i strahujemo da nas ne izda. Nedavno nam je lokalna samouprava uredila školu, dobili smo grejanje, klupe, uređene učionice, zaista su nam uslovi za rad više nego dobri. No, sada se jedino plašimo do kada će 'niva' izdržati", kaže Kolarević. 
  • Darija

    07.11.2018 10:48
    Slava Bogu
    Ljubav
  • ološ

    06.11.2018 14:15
    Svaka čast dragi Učo. Hvala Poljskom ambasadoru. Ovo su primeri dobročinsta ljudi koji daju nadu da možemo preživeti.
    Ovo je i primer koliko ovu vlastt i resorni ministar ne brinu oo školovanju dece koji žive u zaseocima i njihovom ustavnom pravu da se školuju.
  • Jaa

    06.11.2018 12:32
    Lada niva
    Za bokija nema boljeg o lade nive, najrasirenije terensko vozili po svetu i amerika i kanada koriste

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija