U državnim i javnim preduzećima plate veće pet odsto

Zaposlenima u državnim i javnim preduzećima od iduće godine će zarade biti uvećane pet odsto, odlučila je Vlada Srbije.
U državnim i javnim preduzećima plate veće pet odsto
Foto: 021.rs
Ta povišica je predviđena izmenama Zakona o privremenom uređivanju osnovice za obračun plata korisnika javnih sredstava, koje je usvojila Vlada Srbije.
 
Izmene se odnose na zarade koje su veće od 25.000 dinara, zaposlenih u preduzećima gde je Republika, odnosno lokalna samouprava vlasnik više od 50 odsto kapitala, kao i u republičkim i lokalnim javnim preduzećima.
 
Zarade zaposlenih u državnim i javnim preduzećima, kao i u javnom sektoru, veće od 25.000 dinara, prethodne četiri godine bile su umanjene deset odsto.
 
U obrazloženju izmena zakona, Vlada je navela da "nakon uspešno sprovedene fiskalne konsolidacije, stabilizacije javnih finansija i preokreta višegodišnjeg rastućeg trenda javnog duga, ostaje fokusirana na dalje poboljšanje privrednog ambijenta i obezbeđivanje visokih stopa privrednog rasta, sa krajnjim ciljem smanjenja nezaposlenosti i podizanja životnog standarda stanovništva".
 
Povišice plata od iduće godine dobiće i zaposleni u javnom sektoru, koje će iznosti od sedam do 12 odsto.
  • @purgerNS

    11.11.2018 21:02
    Dzabe izvrces istinu, ali lepo si opisao kako rade botovi od tvojih
  • purgerNS

    11.11.2018 08:54
    i treba povecati..
    jer im se povecao obim posla...
    do sad su botovali na b92 i sl.....a sad su im dali zadatak i na 021
    treba pisat gluposti svaki dan... a imaju i kontrolora
  • cale

    11.11.2018 08:26
    @kiki
    Ima ih skoro kao vas u cistoci kikice,samo sto ti imas platu 100.000 din,a skolu ti zavrsila stranka....Jadno..A u banovini su tvoje kolege preletacevici i ima ih bas,bas....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.