Zaposleni u vrtićima najavili štrajk ako im plate ne povećaju za 15 odsto

Samostalni sindikat predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije zatražio je danas da se plate zaposlenima u vrtićima povećaju za 15 odsto i najavio je da će, ukoliko se ne ispune njegovi zahtevi, na jedan dan biti obustavljen rad vrtića ili biti organizovan štrajk ispred Vlade Srbije.
Predsednica samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja Ljiljana Kiković kaže da su zaposleni u vrtićima diskriminisani, jer je budžetom za narednu godinu za njih predviđeno povećanje plate od sedam odsto, dok su zaposleni u osnovnim i srednjih školama dobili povećanje od devet odsto.
 
Ona kaže da ne žele svoja prava da ostvaruju preko leđa dece, ali da će na to biti prinuđeni ukoliko nadležna ministarstva ne odgovore pozitivno na njihove zahteve.
 
Zaposleni u predškolskim ustanovama nemaju pravo na potpunu obustavu rada i morali bi da obezbede minimalni proces rada, što podrazumeva da nekoliko najvećih vrtića prime svu decu i da svi zaposleni dođu na posao u te vrtiće.
  • BABA RUŽA

    15.11.2018 08:32
    Dokle više?
    Vaspitanje i obrazovanje počinje od vrtića a ne od skole!Dakle,pravi temelj ličnosti postavljai VASPITAČ!Ni poveċanje od 100% ne bi bilo dovoljno da se plati POSAO koji je zaista odgovoran i savestan!
  • Ja

    14.11.2018 19:47
    @***
    Poštovani, nije završila nuklearnu fiziku, ali jeste fakultetski obrazovana. Nisu se svi uvaljivali kako kažeš u vrtiće.
    Pitao sam se jesi li normalan, sada znam odgovor.
  • Vaspitacica

    14.11.2018 19:08
    Sve će to vaspitačica...
    Bruka i sramota...upisuju decu u vrtice kao da su vreće.Deca nikad raspustenija,nikad ne vaspitanija,nikad neobuzdanija...po 36 u grupi...Roditelji se bune kad vrtić ne radi na državni praznik jer zaboga nemogu da čuvaju svoje dvoje dece kući...a za vaspitačice kažu nerade ništa!? Pozvala bih sve one koji misle da je posao vaspitača lak da ďođu i samo par minuta provedu u "prijatnoj " atmosferi u kojoj deca vrište,nadvikuju jedni druge,traze svako svoje.. A vaspitačica koja odgovara za 36 života "na radi ništa" i pritom primi neku bednu platu za koju inače nezna ni kada će da je dobije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.