Do kraja godine usklađivanje podataka u katastru

Uprava za poljoprivredno zemljište i Republički geodetski zavod počeli su usklađivanje podataka upisanih u katastar nepokretnosti sa faktičkim stanjem na terenu, a tom korekcijom doći će se do tačnih podataka o površini poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.
Do kraja godine usklađivanje podataka u katastru
Foto: 021.rs
Do sada su se, u te površine ubrajale i one koje na terenu to nisu bile, kao što je slučaj sa parcelama pod šumom i upravo ti, neusklađeni, podaci činili su popis i evidenciju poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, gotovo nemogućim zadatkom, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.
 
Uprava za poljoprivredno zemljište dostaviće, kroz ovaj projekat, Republičkom geodetskom zavodu podatke o stanju na terenu kako bi se u službama za katastar nepokretnosti proverili upisi. Po potrebi, biće urađena i ispravka načina korišćenja zemljišta, odnosno kulture, a očekuje se da budu ažurirani podaci za 150.000 hektara.
 
Dogovoreno je da se najpre koriguju podaci o parcelama na kojima se na terenu nalaze šume, a u katastru se vode kao poljoprivredno zemljište.
 
Posle identifikacije svih parcela koje se na terenu nalaze pod šumom i korekcije podataka u katastru nepokretnosti, upravljanje tim površinama bi trebalo da bude preneto javnim preduzećima koja su zadužena za gazdovanje šumskim dobrom.
 
Planirano je da taj posao bude završen do kraja godine, korišćenjem digitalne platforme GeoSrbija, na kojoj se nalaze digitalni katastarski planovi, ortfoto i satelitski snimci, ističe se u saopštenju.
  • javna knjiga

    16.11.2018 14:22
    Nema šanseda usklade podatke iz katastra sa faktilkim stanjem. Počinjali su taj posao više puta, nisu u stanju jer su nekompetentni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija