Policija uhapsila dvoje zvaničnika ministarstva zdravlja Kosova

Policija Kosova je saopštila da je uhapsila dve osobe zaposlene u Ministarstvu zdravlja i Nacionalnom zavodu za transfuziju krvi Kosova.
 Policija uhapsila dvoje zvaničnika ministarstva zdravlja Kosova
Foto: Pixabay
Oni su uhapšeni zbog sumnje da su proneverili više od milion i dvesta hiljada evra.
 
Direkcija za istraživanje privrednog kriminala i korupcije policije Kosova danas je uhapsila farmaceutskog inspektora i šeficu kadrovske službe u Nacionalnom zavodu za transfuziju krvi. 
 
Uhapšeni kosovski Albanac, Š. S , osumnjičen je da je na poziciji farmaceutskog inspektora u Ministarstvu zdravlja zloupotrebio namenska sredstva za unapređenje Kosovske agencije za medicinske proizvode (AKPM). Tereti se da je od 2015. do 2018. zloupotrebio 1.127.499 evra. 
 
Druga uhapšena osoba je kosovska Albanka, N.Š.F, koja je vršila dužnost šefa kadrovske službe u Nacionalnom zavodu za transfuziju krvi. Ona se tereti da je od marta do decembra 2014. zloupotrebila 99.415 evra. 
 
Direkcija za istraživanje privrednog kriminala i korupcije kosovske policije uhapsila je prošle nedelje dva zvaničnika Ministarstva zdravlja Kosova, bivšeg direktora i sadašnjeg vršioca dužnosti direktora finansija koji se terete za proneveru 1.170.854 evra od 2014. do 2017. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija