Smenjen Dejan Savić, Ivana Vujić nova upravnica Narodnog pozorišta

Vlada Srbije na današnjoj sednici razrešila je dužnosti upravnika Narodnog pozrišta u Beogradu Dejana Savića, a za vršioca dužnosti upravnika nacionalnog teatra imenovana je rediteljka Ivana Vujić.
Kako se navodi u saopštenju Vlade, Savić je razrešen na lični zahtev. Glumci Narodnog pozorišta od 18. oktobra tražili su ostavku Dejana Savića, zbog odluke da smeni direktora Drame Željka Hubača.
 
Pod sloganom "Nije umetnički ćutati", deo ansambla održao je konferenciju na kojoj je objasnio da je smenjivanje Hubača bilo "kap koja je prelila čašu", jer se u radu Narodnog pozorišta problemi dugo gomilaju, a ne rešavaju.
 
Tada je zatražena ostavka Dejana Savića, koji je ansamblu odgovorio pismom u kojem tvrdi da "upravnik Narodnog ima pravo da sam bira saradnike" i da "o bahatosti ne može biti reči".
 
Početkom novembra, Savić je kazao da neće podneti ostavku i da će svoj mandat staviti na raspolaganje Vladi. 
  • Sale NS

    20.11.2018 20:31
    I šta sad?
    Kao odmah će im biti bolje? Ne, neće. U ovoj državi gde u svakom momentu barem 2 miliona de..la i kre..na gleda zadružne i uparene programe kultura je na poslednjem mestu. A o parama za kulturu odlučuje ona grupa od 250 uglavnom takođe de..la. I šta sad?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.