Brnabić: Srbija namerava da otvori kulturni centar u Rusiji

Premijerka Srbije Ana Brnabić je na obeležavanju 85 godina postojanja Ruskog doma u Beogradu najavila da Srbija namerava da otvori svoj kulturni centar u Rusiji.
Brnabić: Srbija namerava da otvori kulturni centar u Rusiji
Foto: 021.rs
Premijerka je na ceremoniji u Centru "Sava" rekla da će taj centar u Moskvi okupljati građane Srbije, kao i sve prijatelje i poštovaoce srpske kulturne baštine.
 
"Republiku Srpsku, Srbiju i Rusiju povezuje prijateljstvo i partnerstvo, a kulturni odnos su sveobuhvatni i snažni", rekla je Ana Brnabić.
 
Prema njenim rečima, u istoriji slovenskih naroda Srbi i Rusi su pokazali najviše sličnosti i međusobnog poštovanja. "Prijateljstvo Srba i Rusi živi dugi niz vekova, prevazilazeći sve prepreke i iskušenja", kazala je premijerka.
 
Govoreći o primerima prijateljstva ruskog naroda prema srpskom, Ana Brnabić je na stogodišnjicu završetka Prvog svetskog rata posebno istakla žrtvu ruskog cara Nikolaja, koju "Srbi nikad neće zaboraviti".
  • Cepivo

    21.11.2018 02:44
    zapenili od besnila!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija