Penzioneri traže ostavku ministra rada

Udruženje sindikata penzionera Srbije zatražilo je ostavku ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića, kao i smenu direktorke Republičkog fonda penzionog i invalidskog osiguranja Dragane Kalinović.
Penzioneri traže ostavku ministra rada
Foto: Pixabay
Povod za zahtev za ostavku Đorđevića je njegova izjave da će sudski sporovi koje su penzioneri pokrenuli radi naknade štete zbog neustavnog smanjenja penzija, biti rešavani u korist PIO fonda.
 
Sindikat penzionera Srbije upozorava da je u pitanju još jedna od brojnih manipulacija Đorđevića i pokušaj da se penzioneri spreče i obeshrabre da sudskim putem naplate štetu koju su pretrpeli.
 
Kako se navodi u saopštenju sindikata, primenom neustavnog Zakona o umanjenju penzija, skoro 700.000 penzionera u Srbiji pretrpelo je materijalnu štetu koja se, zavisno od njihovih penzija, kreće od 2.000 do 6.000 evra.
 
"Nezakonitom radu fonda PIO i direktorke Dragane Kalinović 'kumovalo je' i mišljenje Ministarstva kojim se Fond ohrabruje da postupa protivzakonito i da ne donosi nova rešenja o umanjenju penzija sa obrazloženjem da bi to bilo neekonomično i da bi uslovilo 700.000 žalbi, a zatim i tužbe ukoliko bi žalbe bile odbijene", dodaje se u saopštenju.
  • demokratija,neuvreda

    21.11.2018 21:34
    glavu uvis ponosno
    Dragi moji PENZIONERI, kazem vam da ste interesantni, koliko je i ova stranica komentara, a PRAZNA JE! AKO mogu da vas utesim, znajte da ce svi koji (koji vas odbacuju), doci do vasih godina, nadam se sa manjim primanjima od Vas, a kako vreme ide,sumnjam da ce dobiti uopste penzije, kako se stvari svuda odvijaju u svetu! ZELIM VAM SVIMA- NAMA DIVNU STAROST!!! KO DRUGOM JAMU KOPA, SAM-a, u nju upada! DOKAZANO !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija