Brisel: Kosovo odmah da ukine carine

Šefica diplomatije EU Federika Mogerini zatražila je od Prištine da odmah ukine odluku o povećanju poreza na robu iz Srbije, te ukazala da je ta mera kako povreda CEFTA, tako i Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU i Kosova.
Brisel: Kosovo odmah da ukine carine
Foto: Pixabay
U pitanju je jasna povreda Centralnoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini (CEFTA) i duha Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Evropske unije i Kosova, poručila je Visoka predstavnica EU povodom odluke Vlade Kosova o oporezivanju robe iz Srbije i BiH.
 
"To dodatno pogoršava situaciju nakon početnog nametanja povećanja poreza od 10 odsto prošle sedmice. Vlada Kosova mora odmah da ukine ove odluke", zaključila je Mogerini.
  • V

    22.11.2018 05:46
    @režimski bot
    režimski botu, sa više imena, promeni ploču
  • Dragan

    21.11.2018 23:26
    .
    Apel u ovoj situaciji nije dovoljan, Prosto im se vrlo jasno i konkretno treba stavit ido znanja sta ovim cinjenjem mogu da ocekuju .Jednom treba da osete da je dosta njihovog maltretiranja celog normalnog Sveta
  • Zivan

    21.11.2018 21:28
    Apeli su dosta jalovi, Evropska unija bi morala preduzeti oštrije i konkretne poteze prema Kosovu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija