Nove svađe u Skupštini, Maja Gojković se žalila na politički mobing

Skupština Srbije nastavila je danas rad raspravom o amandmanima na Predlog zakona o centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja na koji je podneto više od 520 amandmana.
Nove svađe u Skupštini, Maja Gojković se žalila na politički mobing
Foto: 021.rs
Na predloženi budžet za sledeću godinu i set pratećih zakona podneto je 179 amandmana, a Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo ocenio je da 34 nisu u skladu sa zakonima.
 
Poslanik Nove Srbije – Pokret za spas Srbije Đorđe Vukadinović rekao je da praksa podnošenja amandmana na prvi član prve tačke traje već godinu dana i da vlast na taj način želi da onemogući opoziciju da govori.
 
"Nigde u parlamentarnom svetu ne postoji da većina podnosi amandmane, da ih vlada odbije i da se na taj način uskrati opoziciji da govori, jer će se pričati samo o prvoj tački", rekao je Vukadinović.
 
Vukadinović je naveo da je predloženi budžet najvažnija tačka o kojoj bi trebalo da se raspravlja, ali da poslanici neće stići da razgovaraju o tome. Kritikovao je predloženi budžet, jer se u njemu predlaže 250 miliona dinara za izgradnju Nacionalnog stadiona.
 
Predsednica parlamenta Maja Gojković mu je odgovorila da ne može da govori o čemu hoće i pozvala ga je da se vrati na tačku dnevnog reda (Predlog zakona o centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja) istovremeno ga pozivajući da ne iznosi "izmišljotine" o radu parlamenta.
 
"Nemojte da mutite vodu da vas neko sprečava da govorite o dnevnom redu. Dužna sam da usmerim poslanike da govore o amandmanima koji su predloženi na prvu tačku. Ne mogu da dozvolim da se plasiraju izmišljotine o radu parlamenta", rekla je Gojkovićeva.
 
Sednicu je obeležila nova polemika između poslanika SRS i SDPS koja u parlamentu traje već neko vreme, a počela je uoči izbora za Nacionalne saveete nacionalnih manjina.
 
Poslanica SRS Vjerica Radeta ponovo je postavila pitanje premijerki Ani Brnabić dokle će ministar Rasim Ljajić biti u Vladi Srbije, a poslanik SDPS Muamer Bačevac je rekao da su radikali "najamnička partija koja ne brine o interesima Srbije". Rekao je da su radikali stranka u umiranju, a da je predsednik SRS Vojislav Šešelj rijaliti zvezda koja sebe naziva vojvodom, što je, kako je naveo, skrnavljenje "Stepe Stepanovića".
 
Povredu Poslovnika o radu reklamirao je i Nemanja Šarović iz SRS, a Gojkovićeva je onda odredila pauzu od 10 minuta rekavšu da "ne može da sluša tirade o povredi poslovnika i da trpi maltretiranje na poslu".
 
"To se zove politički mobing", rekla je Gojkovićeva.
  • ološ

    03.12.2018 16:03
    Kojoj bagru smo izabrali sa 55 %.
    Tišina, zaslužili smo ih.
  • Sergey

    03.12.2018 15:43
    Ha ha
    Neka se zali Branku Koprivici!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.