Deficit vozača, svi beže u inostranstvo

Direktor saobraćaja preduzeća Lasta Nenad Ivanović kaže da vozači odlaze iz Srbije zbog većih plata, jer ovdašnji poslodavci nisu u mogućnosti da im ih povećaju.
Deficit vozača, svi beže u inostranstvo
Foto: 021.rs
Ivanović je za Prvu TV kazao da se nedostatak vozača oseća i kod njih, ali da taj problem ipak nekako prevazilaze. - Problem nedostatka vozača je u svim preduzećima koje se bave prevozom, veliki je odliv u inostanstvo. Lasta je u malo boljem položaju, jer se bavimo različitim vrstama saobraćaja i uspevamo da nadomestimo taj nedostatak - naveo je on.
 
Ivanović navodi da je neophodno preduzeti sistemske mere, kako bi se ublažio nedostatak vozača. - Jedan način je sigurno veća produkcija vozača, da srednje stručne škole upisuju više učenika na smeru vozač motornog vozila, a druga je da se starosna granica sa 24 za polaganje D kategorije spusti na 21 godinu - rekao je on.
 
Prema njegovim rečima, mera koja bi mogla da pomogne je i borba protiv neglegalne konkurencije. - Zašto odlaze vozači? Jer im se nudi veća zarada u inostranstvu. Mi nismo u mogućnosti da im ponudimo više, jer je cena prevoza takva kakva je, a opterećeni smo troškovima goriva koji stalno rastu - kaže Ivanović.
  • Niko

    04.12.2018 08:19
    Da pare mogu da reše problem, ne bi ljudi bežali...
  • Sexy Free

    03.12.2018 22:00
    Molim
    Šta kukate u medijima, idite kod svemoćnog lično pa kukajte njemu.
  • Veliki maestro

    03.12.2018 21:48
    .
    Stalno kukaju a niko ne pominje da vrati plate kakve su bile do 2014. E pa kad je tako onda platite polaganje vasim mamama i tatama pa nek vam oni soferiraju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija