FOTO: Boško Obradović u žutom prsluku u Skupštini pozvao na protest zbog cene goriva

Predsednik Dveri Boško Obradović pojavio se u Skupštini Srbije u žutom prsluku, simbolu demonstracija protiv poskupljenja goriva u Francuskoj.
On je naveo da je to učinio u znak protesta zbog cene goriva u Srbiji.
 
"Makron mora da razgovara i izađe u susret onima koji su zapalili pola Pariza, a naša vlast kažnjava ljude koji su mirno protestovali zbog pljačke na ceni goriva. Zato, subota 8. decembar u 18 časova – svi na protest u Beogradu", napisao je Obradović na Tviteru.
 
 
 
Francuska vlada se priprema da suspenduje takse na naftne derivate. Povećanje poreza na gorivo trebalo je da stupi na snagu 1. januara. Građani obučeni u žute prsluke organizovali su proteste koji su eskalirali u sukob s policijom, više od 400 ljudi je uhapšeno, oko stotinu je povređeno, zapaljeno je šest zgrada, 130 barikada i 112 automobila. Zbog političke krize u zemlji, Makron je sinoć odložio dvodnevnu posetu Srbiji.
 
Podsetimo još da su vozači u Srbiji proletos protestovali zbog stalnog poskupljenja goriva, uprkos tome što je nafta bila sve jeftinija. Tada je srpskim demonstrantima više puta obećano da će akcize na dizel biti smanjene, ali od tog obećanja nije bilo ništa. Dodajmo još i to da je nedavno najavljeno i da će država uvesti novi namet na gorivo.
  • Laki

    04.12.2018 17:30
    Požutio Boško
    Izgleda ga Mitrović onomad dobro pogodio bananom
  • janjanin

    04.12.2018 17:00
    kriza
    Nemam goriva da odem u subotu u glavni grad,jel moze negde blize.E jadni moj Bole
  • Pravi Nervirach

    04.12.2018 16:09
    Smissli svoj nadimak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija