Klikom do liste sumnjivih lica povezanih sa terorizmom

Uprava za sprečavanje pranja novca je u saradnji sa Institutom "Mihajlo Pupin - Računarski sistemi", razvila pretraživač preko kojeg građani i firme mogu da provere da li su u kontaktu ili imaju poslovnu saradnju sa "sumnjivim licima" koja su povezana sa terorizmom.
Preko ovog pretraživača, svi koji to žele, moći će da pristupe listi "označenih lica" prema kojima se primenjuju sankcije Ujedinjenih nacija.
 
Program omogućava direktno pretraživanje lista označenih lica Saveta bezbednosti UN.
 
Reč je o listi, na koju se odnosi nekoliko Rezolucija UN-a, a u vezi sa ISIL-om, Al-Kaidom, DNR Korejom, u vezi sa Talibanima i povezanim fizičkim licima, grupama lica, privrednim i drugim subjektima.
 
Izrada pretraživača http://www.unsearch.apml.gov.rs/ deo je primene Zakona o ograničavanju raspolaganja imovinom u cilju sprečavanja terorizma i širenja oružja za masovno uništenje.
  • kuku

    07.12.2018 19:23
    koga
    Koga god sam kucao iz opozicije, svi na listi. Ček da vidim da i mene nema tamo...
  • O revanšizmu

    07.12.2018 12:46
    Pišem te na listu
    To banke odavno skidaju direktno sa sajtova evropskog trezora i UN.
    Te liste se i ne menjaju mnogo još od pre deceniju-dve.

    Jedino je sad interesantna stvar.... zameriš se nekom iz aktuelne vlasti - i on te turi na domaću listu.

    Pa ti vidi, dok ne dokažeš.... nećeš moći raspolagati novcem ni sklopiti ugovor.
  • buraz

    06.12.2018 18:57
    pa
    reč je o listi, na koju se odnosi nekoliko Rezolucija UN-a, a u vezi sa ISIL-om, Al-Kaidom, Al-Dahrom,Al-Rawafed-om,Mubadalom,DNR Korejom, u vezi sa Talibanima i povezanim fizičkim licima, itd

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija