Ove sedmice pojačana kontrola vozača i testiranje na alkohol

Saobraćajna policija će oddanas, 10. deembra do nedelje, 16. decembra pojačano kontrolisati saobraćaj, sa akcentom na testiranje vozača na alkohol i psihoaktivne supstance.
Ove sedmice pojačana kontrola vozača i testiranje na alkohol
Foto: Pixabay
Ova akcija danas će početi u svih 29 država članica organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).
 
"Podsećamo vozače da svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača. Vožnja pod uticajem alkohola ne samo da negativno utiče na funkcije neophodne za bezbedno korišćenje puta, u prvom redu na čulo vida i brzinu reakcije, već i na pogrešno rasuđivanje, koje često vodi ka činjenju drugih prekršaja, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine ili nekorišćenje sigurnosnih pojaseva", poručuju u MUP-u.
 
Tokom ove akcije u istom periodu prošle godine, 1.923 vozača isključena su iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, dok su 404 zadržana na trežnjenju zbog upravljanja vozilom u stanju teške, veoma teške ili potpune alkoholisanosti.
  • :/

    10.12.2018 08:15
    -
    @opalim te g....

    Bogami, svi znaju uredno da "daju" sva 4 zmigavca kada stanu "samo na minut" da "kupe burek" i naprave kolaps u saobracaju za to vreme.
  • opalim te g...

    09.12.2018 21:15
    A kada ce akcija kontrole davanja zmigavaca? Jedna velilka nepoznanica srpskog vozaca.
  • Centarac

    09.12.2018 16:42
    veze i vezice
    Ne vredi ta akcija nista,kad je opste poznato,da svaki ljubitelj kapljice,ima nekog rodju,zemu,pobratima...koji ce da intervenise,da prodje nekaznjeno ukoliko ga "navataju",da vozi pijan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija