"Za krov nad glavom": Aktivista nije upao kod izvršitelja, želeo da pročita apel

Organizacije "ZA Krov nad glavom" i Efektiva saopštile su da jedan od njihovih aktivista, koji je ušao na redovnu sednicu Komore javnih izvršitelja, tamo nije "upao u pokušaju da omete rad skupštine", već da je nameravao da učesnicima pročita apel da "sankcionišu i iz svojih redova uklone sve koji su poslednjih godina "obogatili na račun građana".
"Za krov nad glavom": Aktivista nije upao kod izvršitelja, želeo da pročita apel
Foto: Pixabay
"Umesto odgovora, dobio je ćutanje dok su ga policija i privatno obezbeđenje gurali iz sale, istovremeno pokušavajući da mu oduzmu telefon. Komora je na naše pritužbe odgovorila silom i pokušajem cenzure - kao i u svom svakodnevnom radu kada izvršitelj izbacuju porodice na ulicu ili protivzakonito ostavljaju ljude bez plata, penzija, alimentacija i socijalne pomoći", ocenjuje se u saopštenju.
 
Kako se navodi u saopštenju, Komora je odbijanjem da čuje pritužbe građana "još jednom pokazala da funkcioniše kao privatna institucija koja služi da prikrije i zaštiti kriminalno postupanje svojih članova". 
 
Komora javnih izvršitelja ranije je saopštila da grupa građana kontinuirano napada njen rad "sinhronizovanim neistinitim i zlonamernim objavama na društvenim mrežama", a da je deo javnosti "uskraćen za stvarne činjenice" u vezi s radom javnih izvršitelja.
 
"Javni izvršitelji postupaju po odredbama Zakona i namiruju potraživanja poverilaca u skladu sa javnim ovlašćenjima koja im je dala država", piše u saopštenju.
 
Predstavnici Združene akcije "Krov nad glavom" i Efektive održali su u Beogradu protest protiv javnih izvršitelja.
  • Štrajk izvršitelja

    10.12.2018 11:29
    Zbog problematičnog zakona
    Ako izvršitelji smatraju da nije njihova odgovornost što kod njih od suda stižu neadekvatni zahtevi za izvršenje i što se posle imovina prodaje u bescenje, i da građani pogrešno misle da ih Zakon upućuje da se žale izvršiteljima, a izvršitelji smatraju da to nije u njihovoj nadležnosti, i da su oni nepravdno od strane građana optuženi sa sve, zašto onda izvršitelji ne demonstriraju pred skupštinom sa argumentom da ih zakon , rupe u zakonu i propusti suda, primoravaju da čine nepočinstva?
  • Građanska stručnost

    10.12.2018 10:52
    izgovori
    Nije na građanima da analiziraju zakone i predlažu Skpuštini koja rupa treba da se zatvori. Građani samo treba da izlože problem.
    Sudije , koje su svesne da sud ne radi nikakve provere predloga, ne bi trebale onda slepo da se drže zakona uz izgovor da su u obavezi da rade čak i po zakonu koji smatraku lošim.
    Sudije bi trebale biti svesne da su i zločinci u Aušvicu se izgovarali time da samo slede radna naređenja.
    Sud bi ipak trebao da se drži nekih etičkih kodeksa iznad komplikovano formulisanih zakona.
    Svaki zakon počinje odredbama o etičnosti koje stavljaju okvire na dejstvo zakona, zašto se onda, sudije i advokati , koji sebe smatraju da samo slepo slede zakon, smeju kada se neko na njih poziva na odredbe zakone o etičnosti i pravilima dobre poslovne prakse?
  • Dok se čeka

    10.12.2018 10:39
    Ako se zna da nešto opasno nije uredu sa načinom na koji se sprovodi naplata sa obzirom da se naplaćuju nesrazmerno veći iznosi bez ikakvih provera objektivnosti potraživanja, a za te potrebe imovina prodaje u bescenje, zašto se onda ne pauzira sa sprovođenjem dok Skupština ne nađe vremena da donese odluke koje rešavaju ove probleme?
    Zakon o izvršenju se ne sprovodi samo za naplate dugovanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.