Zaposlen u MUP-u odavao podatke privatnim firmama da bi imale prednost u poslovima

N. K. (41), zaposlen u Sektoru za materijalno-finansijske poslove MUP-a, uhapšen je zbog sumnje da je izvršio tri krivična dela primanje mita.
Zaposlen u MUP-u odavao podatke privatnim firmama da bi imale prednost u poslovima
Foto: 021.rs
On je osumnjičen da je od odgovornih lica dva preduzeća i još jednog muškarca u više navrata zahtevao i primao novac, kako bi im omogućio uvid i dostavio deo poslovne i finansijske dokumentacije Sektora za materijalno-finansijske poslove MUP-a koja se odnosi na postupke prodaje sekundarnih sirovina, vozila i slično, a kako bi na osnovu tako dobijenih informacija ove firme u budućim, planiranim, postupcima imale povoljniji status u odnosu na druge firme. 
 
Uhapšeni je, kako se sumnja, na ovaj način sebi pribavio 62.000 dinara. 
 
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.
  • vlada

    26.01.2020 17:38
    a drugi što kradu
    Uhapsili jadnog službenika za 500e, a vrh nisu ni dirnuli, a sa vrha, odnosno rukovodstva SMF-a se loptam iznose pare..
  • marko

    12.12.2018 17:58
    Bedni ste
    Hahaha zaradio je 500e i uhapsili ga a sto ne uhapsite obu nakazu barbaru sto je uzela pare da lazno izvestava u korist velikog izdajnika i kriminalca koji je sve rasprodao

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.

Evropa danas slavi Dan pobede nad fašizmom

U Evropi se danas, 8. maja obeležava Dan pobede nad fašizmom u znak sećanja na dan kada je 1945. stupila na snagu bezuslovna kapitulacija Nemačke u Drugom svetskom ratu.