Reakcija iz Evrope zbog napada na novinara Jovanovića

Savet Evrope saopštio je da je na svojoj Platformi za bezbednost novinara upozorio na napad na novinara Milana Jovanovića.
Slučaj napada Molotovljevim koktelom na novinara portala Žig info iz Grocke, označen je kao prvi od dva nivoa pretnje, uz konstataciju da "još nema odgovora države".
 
Jovanović je ove nedelje rekao da je uveren da je razlog napada, u kojem mu je izgorela cela kuća, isključivo njegovo pisanje, jer se nikom nije zamerio. 
 
On je rekao da su nepoznate osobe u toku noći ubacile Molotovljev koktel, posle čega su pucale na ulazna vrata njegove kuće, kako ne bi mogao da izađe. 
 
Jovanović je dodao da je ranije dobijao pretnje zbog pisanja za taj portal u vezi sa izgradnjom kanalizacije u Vrčinu, kao i zbog tekstova o zloupotrebama predsednika opštine Grocka. 
 
On je naveo da se dva puta pisanim putem obraćao i predsedniku Aleksandru Vučiću i ministarki pravde Neli Kuburović i dodao da ga napad neće zaustaviti. 
 
Predsednik Srbije osudio je juče napad na Jovanovića i njegovu imovinu, navodeći da očekuje da će tužilaštvo i policija pronaći počinioce tog krivičnog dela.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija