Parlament Kosova izglasao pregovarački tim za dijalog sa Srbijom

Zamenik premijera Kosova Enver Hodžaj objavio je večeras na svom tviter nalogu da je parlament Kosova postigao konsenzus i izglasao pregovarački tim za dijalog sa Srbijom.
Parlament Kosova izglasao pregovarački tim za dijalog sa Srbijom
Foto: Pixabay
"Vlada, opozicija i civilni sektor će sedeti zajedno u finalnoj fazi normalizacije odnosa između naše dve zemlje i postizanja pravno-obavezujućeg sporazuma za međusobno priznanje“, napisao je Hodžaj.
 
Predsednik Kosova Hašim Tači pozdravio je večeras važnu odluku kojoj se formira pregovarački tim za dijalog sa Srbijom, koji će predvoditi zajedno Fatmir Ljimaj i Špend Ahmeti.
 
Radujem se saradnji u postizanju konačnog, sveobuhvatnog rešenja koje će otvoriti vrata Ujedinjenih nacija, NATO i Evropske unije za Kosovo, napisao je Tači na svom nalogu.
 
Poslanici Kosova, njih 59, od 61 prisutnog glasali su za rezoluciju o dijalogu sa Srbijom, prenosi RTK. Rezolucija predviđa obostrano priznanje, članstvo Kosova u UN, kao i ubrzanje procesa evroatlantskih integracija.
 
Ovim dokumentom se jasno potvrđuje Ustav Kosova, državni suverenitet, teritorijalni integritet Kosova.
 
Na čelu pregovaračkog tima biće Fatmir Ljimaj i Špend Ahmeti, a članovi su Enver Hodžaj, Avni Arifi, Bedžet Pacoli, Mahir Jagdžilar, Dardan Gaši, a predviđena su i mesta za predstavnike civilnog sektora koji će kasnije biti određeni, dok će dva otvorena mesta sa članove iz pokreta Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova zauzeti Visar Imeri i Dukađin Gorani.
  • Veki

    15.12.2018 21:35
    A na ovo nema jos nijednog komentara, valda su komentatori otisli na protest u BG.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.