Šabić: Ne očekujem da će se rešiti slučaj pisama zahvalnosti penzionerima

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić izjavio je da ne očekuje epilog povodom krivične prijave koju je podneo zbog pisma zahvalnosti penzionerima predsednika države i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.
Šabić: Ne očekujem da će se rešiti slučaj pisama zahvalnosti penzionerima
Foto: Medija centar Beograd
"Iskustvo mi govori da se to neće završiti, stalno će govoriti da se na tome radi", rekao je Šabić za RTV, na pitanje kako će se završiti taj slučaj.
 
On je naveo da nije logično da su simpatizeri stranke uspeli da akcijom od vrata do vrata prikupe podatke 1,7 miliona penzionera tako da je krivičnu prijavu podneo protiv NN lica iz Republičkog fonda za penziono i invalidsko osiguranje. Vučić je nedavno izjavio da je pismo uputio kao predsednik stranke, a ne države.
 
Potvrđujući da mu ubrzo ističe mandat, Šabić je rekao i da je spremio oproštajno pismo Vladi u kojem će pomenuti i nedavno usvojen Zakon o zaštiti podataka o ličnosti čija će primena, smatra, doneti puno problema.
 
Vesić tužio Šabića
 
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić podneo je tužbu protiv Rodoljuba Šabića, tražeći odštetu od 500.000 dinara zbog navodnih uvreda koje je poverenik izneo na njegov račun na Tviteru.
 
Šabić je, naime, na toj društvenoj mreži komentarisao nedavno postavljeni spomenik Kralju Petru I u Novom Sadu, koji je okarakterisao kao "nekonvencionalan", zbog simbolike sa podignutom nogom konja, koja označava vladara koji je umro nasilnom smrću, a to nije bio slučaj kralja Petra. Time je pokrenuta velika polemika i mnogobrojni komentari po društvenim mrežama o značenju spomenika u Novom Sadu.
 
U raspravu se uključio i zamenik gradonačelnika Beograda tokom gostovanja na televiziji Pink, nazivajući Šabića neznalicom i praznoglavcem i zaključujući da poverenik "mrzi vlast i Petra I i prisajedinjenje Vojvodine Srbiji". Ovo je kasnije Šabić prokomentarisao na Tviteru, citirajući ovu Vesićevu izjavu i pokretanjem ankete sa pitanjem: "Mislite li i Vi da je Vesiću nužna psihijatrijska pomoć?"
 
Upitan da prokomentariše tužbu, Šabić je na RTV-u rekao da je to što je na njegov komentar da je spomenik "nekonvencionalan" dobio odgovor da je "praznoglavac" i protiv ujedinjenja Vojvodine i Srbije "ozbiljan poremećaj logičkog zaključivanja".
  • ĐURO

    18.12.2018 20:08
    SVAŠTA
    Šta se Zamenik Gradonačelnika Beograda u Novosadske Probleme!!!
  • Jelena

    18.12.2018 16:08
    Jedini
    Sabic je jedini normalan covek na celu neke drzavne institucije. Steta sto mu istice mandat. Otisli smo dodjavola...
  • Drzava

    18.12.2018 10:07
    Uzasa
    Bravo za Sabica .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija