Nagrada za osnovce iz Srbije na robotičkom takmičenju u Kini

Tim ogledne OŠ "Vladislav Ribnikar" iz Beograda osvojio je Nagradu za najbolji nastup (Best Performance Award) na Svetskom takmičenju u edukativnoj robotici (WER) koje je proteklog vikenda održano u Šangaju.
Osnovci Marko Kolundžija, Igor Stamenković i Ivan Antoković, u pratnji mentora Đure Pađana, učestvovali su na takmičenju na kojem se nadmetalo više od 15.000 učenika iz 50 zemalja.
 
Tema takmičenja bilo je informaciono doba, a učenici su kao zadatke imali da isprogramiraju robota koji će svojim kretanjem rešiti probleme pohranjivanja podataka na server, reciklaže elektronskog otpada, onlajn kupovine, pokretanja navigacije i pokretanja konvergencije sistema.
 
Takmičari su programirali na platformi Kripton 4 i 7 prozvođača Abiliks.
 
Ovo je drugi put da Srbija ima predstavnike na prestižnom takmičenju u Kini, zahvaljujući programu Bitka za znanje koji sprovodi Fond B92, posredstvom kojeg su škole u Srbiji na različitim nivoima uključene u proces digitalnog opismenjavanja i učenja programiranja i kodiranja.
 
Tim Politehnike – škole za nove tehnologije iz Beograda prošle godine je na ovom takmičenju osvojio posebnu Nagradu za najbolju prezentaciju svoje zemlje i rada u robotici.
  • ex chapman

    18.12.2018 15:17
    Trinity
    evo još regruta za Triniti :) - čim stignu do 3 - 4-og razreda gimanzije stićiće im i poziv. slučajno sam upoznao njihovog "regrutera" za bivšu YU. to su pomoćnici Admissions Tutora koji prate ovakva dešavanja i prave liste pametnih i talentovanih. Posle Tutori šalju pisma i zovu ih da dođu. full scholarship. a ako se desi (a često se desi kod takve dece) da su i drugi zainteresovani za njih, onda nude razne bonuse i privilegije. čuo sam da i neki drugi koledži imaju tako nešto.
    svaka čast i samo napred dečki!
    mali tračak nade za Srbiju - od njega sam čuo za neku Triniti devojku iz Kruševca koja kad je diplomirala odlučila da se vrati u BG - dobila je ekstra ponudu od Microsofta
  • Joka

    18.12.2018 14:54
    Bravo deco, vi ste budućnost Srbije.
  • Salamander

    18.12.2018 13:37
    braaaavoooo !
    Genijalci naši !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.