Istinomer: "Laž godine" je izjava poslanika SNS Aleksandra Markovića

Portal Istinomer saopštio je da je u toku 2018. godine od skoro 130 izjava političkih aktera, koje su u većoj meri privukle pažnju gradjana, najveći broj negativan po kriterijumima istinitosti, doslednosti ili ispunjenja obećanja.
Istinomer: "Laž godine" je izjava poslanika SNS Aleksandra Markovića
Foto: Pixabay
Istinomer je ocenio da je javni prostor u toku 2018. godine u velikoj meri bio obeležen "neistinama, poluinformacijama, proizvoljnim i netačnim podacima".
 
Prema metodologiji Istinomera, svega osam izjava, podeljenih u tri kategorije zaslužilo je pozitivnu ocenu, a skoro trećina od broja ocenjenih izjava jesu one koje je dao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
 
Istinomer navodi da je Vučić i tokom 2018. godine "ubedljivo dominirao medijskim prostorom", a da su od ukupno 36 izjava predsednika tri dobile pozitivnu, a dve ocenu "nešto izmedju".
 
Iza Vučića, po broju ocenjenih izjava je sadašnji ministar finansija i bivši gradonačelnik Beograda Siniša Mali, sa ukupno 13 ocena, od kojih je 11 negativnih, a dve pozitivne, naveo je Istinomer.
 
"Akteri na političkoj sceni služili su se i podacima koje nije moguće proveriti, kao i činjenicama izvrnutim iz konteksta, pa je Istinomer u toku 2018.  u svoju metodologiju merenja tačnosti izjava uvrstio i dve nove ocene 'neproverivo' i 'zloupotreba činjenica'", navodi se u saopštenju.
 
Za "Laž godine" čitaoci Istinomera su izabrali izjavu narodnog poslanika Srpske napredne stranke Aleksandra Markovića, koji je tokom jednog zasedanja Skupštine Srbije u septembru izjavio: "Aleksandar Vučić ne laže, niti je ikada išta slagao u svojoj političkoj karijeri".
 
Istinomer navodi da je ovo prva godina da Vučić nije pobedio na izboru za "Laž godine" i da su se u izboru za tu "titulu" našle još i izjava predsednika Srbije da je "izabran uz najveću podršku u savremenoj istoriji", njegove medijske savetnice Suzane Vasiljević da "mediji nisu podržavali Vučića u predsedničkoj kampanji", zatim premijerke Ane Brnabić da je "dijalog sa Prištinom potpuno transparentan", ali i ministra Siniše Malog da "niko ne gradi metro u gusto naseljenim delovima grada".
  • $Zeljko

    28.12.2018 12:28
    Braca Grim i Andersen
    Cak i Dino Merlin zna da je sve laz i samo pusta laz...
    Baron Minhauzen i Seherezada bi pozavideli lazima koje trpimo od,,,,, pa od pamtiveka.
    Postoje jos mnogi koji bi mogli zauzeti pocasno mesto danas, od ministarke finansija, preko ministra prosvete i sve tako redom...
    Sad BOTOVI IZBOLITE!!!
  • Pedja

    28.12.2018 09:22
    Potpuno...
    ...zaslužena pobeda. Veću laž u životu nisam čuo.
  • Kim Dzong Un

    28.12.2018 09:15
    Apsolutno zasluzena titula .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija