Branko Lazarević i Miša Banana oslobođeni optužbe za odavanje informacija Šariću

Specijalni sud u Beogradu oslobodio je danas Branka Lazarevića, nekadašnjeg šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova, optužbi za odavanje poverljivih policijskih informacija kriminalnoj grupi Darka Šarića.
Branko Lazarević i Miša Banana oslobođeni optužbe za odavanje informacija Šariću
Foto: 021.rs
Optužbi su oslobođeni i ostali optuženi u ovom postupku - advokat iz Novog Sada Radovan Štrbac, policajac Boris Gara, kao i Rodoljub Radulović zvani Miša Banana, kojem je suđeno u odsustvu jer se nalazi u bekstvu.
 
Radulović je nedavno u procesu za šverc kokaina u Šarićevoj grupi osuđen na 11 godina zatvora.
 
Oni su oslobođeni optužbe za krivično delo odavanje službene tajne, jer sud smatra da tužilaštvo za organizovani kriminal nije dokazalo tvrdnje iz optužnice. Sud je odlučio i da troškovi ovog postupka padaju na teret budžetskih sredstava.
 
Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.
 
Optuženi su se teretili da su tokom 2008. i 2009. prenosili poverljive policijske informacije Šariću pre pokretanja zvanične istrage za šverc kokaina u oktobru 2009. godine.
 
U optužnom predlogu se navodi da je Gara prenosio ključne podatke Lazareviću o praćenju Šarićeve grupe, nakon čega je Lazarević te informacije prosledivao Štrpcu i Raduloviću, a oni Šariću. To postupanje je, kako smatra Tužilaštvo za organizovani kriminal, ugrozilo istragu policije jer su pripadnici Šarićeve grupe promenili dotadašnji način komunikacije.
 
Šarić je počekom decembra, nakon ponovljenog suđenja, osuđen na maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe koja je krijumčarila kokain iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu. U drugom postupku sudi mu se za pranje para.
  • Армаггедон

    28.12.2018 15:01
    Да неко можда није очекивао да ће бити осуђени?.Тако нам и треба кад забијамо главу у песак као нојеви.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija