Lažni policajac iznuđivao pare od maserki iz Srbije

U Zagrebu je uhapšen 33-ogodišnjak koji je iznuđivao novac od dve maserke iz Srbije, predstavljajući se kao policajac.
Lažni policajac iznuđivao pare od maserki iz Srbije
Foto: Pixabay
On je, kako se sumnjiči, počinio dva razbojništva i pokušajiznude na štetu 27-ogodišnje i 40-ogodišnje žene, obe državljanke Srbije.
 
Na Božić je osumnjičeni stupio u kontakt s oštećenom državljankom Srbije, čiji je broj telefona pronašao u oglasu pružanja usluga masaže, nakon čega je otišao na adresu stanovanja oštećene u Zagrebu kojoj se predstavio kao policijski službenik. 
 
Kada je oštećena zatražila da joj pokaže policijsku značku, muškarac je izvadio svoj plinski pištolj koji je legalno posedovao, repetirao ga i od oštećene zatražio novac. Kako oštećena nije imala novac, osumnjičeni je uzeo njenu ličnu kartu i zapretio joj da mu svakog ponedeljka mora dati 100 evra.
 
Dva dana kasnije došao je kod druge maserke iz Srbije, i njoj je pretio pištoljem na isti način. U strahu za svoj život, oštećena mu je predala 200 evra nakon čega je osumnjičeni otišao.
 
Idućeg dana kontaktirao je oštećenu državljanku Republike Srbije i zatražio joj novac preteći, na šta je oštećena u dogovoru s policijskim službenicima, pristala, te je on uhapšen.
  • air

    30.12.2018 15:28
    "plinski pistolj"?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija