FOTO, VIDEO: Saobraćaj širom Srbije otežan, na Ibarskoj magistrali dva lančana sudara

Dva lančana sudara dogodila su se danas na Ibarskoj magistrali koja je gotovo potpuno neočišćena, a u oba smera protežu se kolone dugačke do 15 kilometara.
FOTO, VIDEO: Saobraćaj širom Srbije otežan, na Ibarskoj magistrali dva lančana sudara
Foto: Printscreen
Prvi lančani sudar dogodio se u naselju Meljak na Ibarskoj magistrali, oko 9 časova ujutru, ali srećom nije bilo povređenih, potvrđeno je Blicu u Hitnoj pomoći Barajevo.
 
Samo sat vremena kasnije došlo je do drugog lančanog sudara, ovoga puta kod Rušnja. Po nezvaničnim saznanjima, nije bilo teže povređenih iako su na terenu viđene policijske i ekipe Hitne pomoći.
 
 
Saobraćaj na putevima širom Srbije otežan je zbog vejavice i snežnih nanosa. Očekuje se formiranje snežnog pokrivača na teritoriji zapadne, jugozapadne i centralne Srbije, najviše u brdsko-planinskim predelima, kao i na području Beograda.
 
 
"Putevi Srbije" apeluju na sve vozače da budu posebno oprezni zbog stvaranja snežnog pokrivača, vejavice i snežnih nanosa koji su zbog jakog vetra najavljeni na pojedinim putevima.
 
"Štab zimske službe i ekipe putara dežuraju 24 časa, intervenišu na terenu i posipaju kritične deonice u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja", navodi se u saopštenju "Puteva".
 
JP "Putevi Srbije" apeluje na sve vozače da bez preke potrebe ne kreću na put, a ukoliko krenu da obavezno imaju zimsku opremu i lance u brdovitim i planinskim terenima, kao i da poštuju ograničenja brzine i brzinu prilagode uslovima na putu.
 
U Novom Sadu saobraćaj otežan
 
Kako za 021 kaže Gojko Etinski, šef zimske službe JKP "Put", sve ulice u Novom Sadu i okolini su prohodne iako je saobraćaj otežan zbog trenutnih padavina.
 
"Putevi još nigde nisu zaleđeni i tretiramo ih po potrebi. Za sada se najviše radi na sremskoj strani, jer tamo postoji najveća opasnost od stvaranja poledice, a radićemo i u gradu. Na teritoriji grada za sada pada do Rumenke, a od Rumenke još ni nema snega. Po prestanku ovih padavina, a najavljen je prestanak za oko dva sata, mi ćemo puteve posoliti, tako da će biti prohodni, ali saobraćaj i dalje otežan", kaže Etinski i dodaje da za sada u ulicama koje nisu prioritetne saobraćajnice nema potrebe za čišćenjem kao ni za soljenjem.
  • Kaćanka

    03.01.2019 20:06
    Vec viđeno
    Svaki januar isti...sneg veje, oni ne ciste, mi komentarisemo...svi polupani!
  • realan

    03.01.2019 18:39
    Samo u Srbiji zimske sluzbe ne ciste puteve i ulice dok sneg pada...Cekaju da prestane pa onda pokrecu masine. Gde prestaje logika tu pocinje Srbija
  • Bob Rock

    03.01.2019 17:02
    @gox
    Sve ih je iznenađivao sneg usred zime, ali nevolja da se čiste putevi i trotoari od snega za vreme ovih sad je zaprepašćujuća. Na svemu štede, na obrazovanju, na zdravlju naroda, pa čak i na čišćenju snega. Sad u decembru kad je pao sneg oni kao da nisu solili skoro ništa, staze su danima bile zaleđene, u Stražilovskoj je led nestao tek kad je onako otoplilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.