Specijalno tužilaštvo Kosova: Olivera Ivanovića ubila petočlana grupa

Specijalno tužilaštvo Kosova je donelo odluku o proširenju istrage o ubistvu lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, nakon informacija koje je dobilo od jedne strane obaveštajne agencije.
Specijalno tužilaštvo Kosova: Olivera Ivanovića ubila petočlana grupa
Foto: Screenshot
Specijalni tužilac Sulj Hodža izjavio je da će se izveštaj i slike koje su dobijene biti deo predmeta istrage ubistva Ivanovića, prenosi RTK.
 
"Mi ćemo raditi sa istražiteljima i ove slike i imena će biti deo predmeta", kazao je Sulja.
 
Pet osoba su deo izveštaja jedne strane obaveštajne agencije koji govori o ubistvu Olivera Ivanovića. U izveštaju se ističe da se grupa koja je ubila Ivanovića sastojala od "pet osoba koji su povezani sa Voždovačkim klanom i koje su angažovale srpske tajne službe".
 
Policija Kosova sa svoje strane u saradnji sa pravosudnim organima preduzima sve potrebne istražne radnje. U izveštaju strane obaveštajne agencije se ističe da je Milan Radoičić dao naloge za brisanje nekih tragova i činjenica.
 
"Ekipa je bila smeštena u hotelu Octan u Lešku i tu je boravila mesec dana pre ubistva (Ivanovića). Tokom ovog perioda članovi grupe su često odlazili u Mitrovicu. Viđeni su u belom rendž roveru i čak su u Zvečanu zaustavljeni od strane policije zbog prekoračenja brzine. Vozilo je pripadalo braći Vulović i bilo je beogradskih registarskih tablica BG -788-GN", navodi se u izveštaju.
 
Od ekipe koja ga je zaustavila je zatraženo da izbriše sve podatke o slučaju, kako je i postupljeno, kaže se u izveštaju.
 
Nakon ubistva Ivanovića 16. januara 2018. godine grupa se, prema izveštaju podelila u dve grupe. Prva je poletela sa beogradskog, a druga sa prištinskog aerodroma. Njihova destinacija u naredna dve meseca je bio Tajland.
 
U grupi koja je poletela iz Beograda su bili Joca i Bojana, dok je preko prištinskog aerodroma otišao Peđa ili Predrag.
 
Predrag ili Peđa je prema izveštaju lice koje je ubilo policajca u Srbiji, ali je na intervenciju BIA oslobođeno zatvora. Peđa se razveo od supruge Irene Dragojević.
 
Sa prištinskog aerodroma su otišli i Miloš i Barbara Segetin. Sve troškove boravka ekipe u motelu Octan u Lešku je preuzeo Srđan Vulović pod nadimkom Gene. On je posle ubistva Ivanovića ima zdravstvenih probleme i bio je smešten u bolnici.
 
Povodom ubistva Olivera Ivanoviča, Policija Kosova je 23. novembra uhapsila Nedeljka Spasojevića, Marka Rosića i Dragišu Markoviću koju su u pritvoru i osumnjičeni za krivično delo teškog ubistva i otkrivanja službene tajne.
 
U vezi sa ubistvom Ivanovića Policija Kosova je izdala poternicu i za potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem.
  • Analitičar

    05.01.2019 10:58
    I šta sad
    Pa eto imamo neke podatke.Možda su lažni ali možda su i tačni.Svakako treba da se i kod nas provere a ne odbace bez provere.Dakle da vidimo kako funkcioniše naš pravosudni sistem.Čekamo reakciju predsednika i njegovog omiljenog ministra policije.Samo bez crtanja i više matematike i brojanja.Hoćemo činjenice ili je ovo kosovski spin ili tu ima i nečeg istinitog.Ako je spin obrazložite zašto jeste a ako nije spin pohapsite i precesuirajte ubice.Onda ćemo vam verovati.
  • Predragg

    05.01.2019 02:51
    Sve cu objasniti u Parovima.
  • Jovo

    04.01.2019 22:54
    А онда је мрмот замотао чоколаду.Мрмот или мрамор све једно зна се које кривац .....нисам за Вучића али ово је стварно смешно.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.