Ubica sa Banovog brda likvidirao i novosadskog kriminalca?

Pripadnici MUP-a identifikovali su muškarca koji je juče na Banovom brdu ubio Nebojšu Markovića - reč je o Subotičaninu Der Čabi (38), za kojim je u toku opsežna potraga širom Srbije.
Ubica sa Banovog brda likvidirao i novosadskog kriminalca?
Foto: 021.rs
Čaba je, podsetimo, uhapšen 2017. godine u Sarajevu, kad je sa Markom Gojčevićem iz Bara planirao ubistvo. Dvojac tada nije otkrio nalogodavce, niti koga su došli da likvidiraju.
 
Der Čaba važi za plaćenog ubicu. On je 2004. godine priznao da je ubio novosadskog kriminalca Branislava Jelačića. Tom ubistvu je prethodio sukob oko uticaja na novosadskom narko-tržištu. Detalje te priče čitajte OVDE.
 
Sve policijske jedinice su na nogama i pretresaju brojne lokacije u potrazi za Čabom, dok se nadgledaju i svi granični prelazi u potrazi za osumnjičenim.
 
Trenutak kada Čaba puca u Markovića ispred njegove kuće zabeležile su i nadzorne kamere iz doma žrtve.
 
Motiv likvidacije još uvek je nepoznat, ali se spekuliše da se dovodi u vezu sa neraščisćenim računima Markovićevog šuraka Aleksandra Š, inače pripadnika međunarodne bande "Pink Panter".
 
Podsećanja radi, pucnjava se dogodila oko 10 sati ispred porodične kuće u kojoj je Marković živeo sa suprugom i bebom, u trenutku kada je izašao do automobila da spakuje kolica za bebe, piše Blic.
 
Pucač je na pištolju imao prigušivač, te niko od komšija i članova porodice nije čuo smrtonosne hice koji su završili u Markovićevim grudima i glavi. Još dok je na licu mesta trajao uviđaj, govorkalo se da je najverovatnije ubijen pogrešan čovek, te da je prava meta bio upravo njegov šurak, Aleksandar Š, kriminalac poznat policiji.
 
Ipak, zvanična potvrda o ovome još uvek nije stigla.
  • gnojko

    08.01.2019 17:57
    Za prvo ubistvo dobio dva boda, za drugo šest a za treće će dobiti ukor razrednog starešine. Nema zajebancije sa pravdom kod dr Neše!
  • Sto

    07.01.2019 00:55
    MuGromova
    Čaba opaki lik, pravi Đango, vidi se da radi iz čistog zadovoljstva. Pitanje je koliko takvih ima
  • Bosanac

    06.01.2019 21:57
    Ba
    Nije Bosanac ni Crnogorac nego domaći...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.