Begunac iz zatvora ponovo ide iza rešetaka, ovaj put zbog otmica, prevare...

Nenad Radović, koji je 2003. godine uspeo da pobegne iz zatvora u Sremskoj Mitrovici gde je izdržavao 10-godišnju kaznu i potom počini niz krivičnih dela dok je bio u bekstvu, pravosnažno je osuđen na još sedam godina zatvora.
Begunac iz zatvora ponovo ide iza rešetaka, ovaj put zbog otmica, prevare...
Foto: 021
On je osuđen zbog dve otmice tokom 2009. godine, prevare i falsifikovanih isprava na jedinstvenu kaznu od sedam godina zatvora i novčanu kaznu od 40.000 dinara.
 
Apelacioni sud je potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu iz septembra prošle godine i pravosnažno ga osudio na pomenute kazne.
 
Radović je, prema pisanju medija, 2003. godine pobegao iz zatvora, gde je od 1997. godine služio 10-godišnju kaznu na koju je bio osuđen zbog razbojništava, nelegalnog posedovanja oružja, falsifikovanja dokumenata, a nakon hapšenja 2010. vraćen je u zatvor na odsluženje te kazne.
 
U presudu koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda, navodi se da je Radović osuđen jer je sa još dvojicom NN lica 7. avgusta 2009. godine u Dobanovcima oteo I.V. u nameri da od njega iznudi 50.000 evra, kao i jer je sa NN "Milanom" 16. decembra iste godine u Dobanovcima oteo S.Đ. u nameri da i od njega iznude istu sumu novca. Oštećene su tukli, vezivali i pretili im ubistvom.
 
Prema stavu Apelacionog suda, za Radovića nije bilo olakšavajućih okolnosti, dok su otežavajuće okolnosti njegov raniji život, kao i upornost i bezobzirnost pri otmicama.
  • Advokat

    10.01.2019 17:52
    Sudijsko ubedjenje
    Ne mogu a da se ne smejem izrecenoj kazni, nemojte vise tako ostro da sudite. Bilo bi lepo uneti ovu presudu ka stivo buducim studentima prava. Za blaze delo je ranije sudjen 10 godina a za vise tezih dela i pritom pokazao krajnju bezobzirnost i surovost,osudjen je na 7 godina. Jos je jedino ostalo da dobije stan od drzave i drzavnu penziju.
  • ggg

    10.01.2019 12:39
    šta je sa pedofilom koji ordinira na satelitu?kada će njega vratiti u ustanovu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.