Stefanović: Hapsićemo svaki dan, roditelji da se pozabave decom i pomognu nam

Izmene zakona i uvođenje drakonskih kazni za počinioce krivičnih dela, uključujući i doživotnu kaznu zatvora, suština su borbe protiv kriminala u Srbiji i trebalo bi da pokažu kriminalcima da naša država nije dobro tlo za kriminalne aktivnosti, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
Stefanović je na TV Pink, komentarišući da je velika policijska akcija u kojoj je uhapšeno 150 osoba nastavljena i juče, naveo da policija neće prestajati sa radom i da ta akcija neće nikada stati.
 
"Kriminalci ne treba da pogađaju kada će to biti, biće akcija svakog dana", istakao je ministar.
 
Stefanović je ponovio da će Vlada Srbije u narednih 30 dana pripremiti izmene zakona tako da sudovi više ne mogu da obesmišljavaju rad policije i tužilaštva.
 
"Besmisleno je da policija bilo koga uhapsi, a da sudovi to obesmisle malim kaznama ili odugovlačenjem procesa na razne načine. U 60 odsto slučajeva do sada su propisivane minimalne kazne", naveo je Stefanović.
 
Osim drakonskih kazni, kako kaže Stefanović, cilj je i da se promeni politika odmeravanja izricanja kazni za povratnike, u kojoj će svaki sledeći put kriminalac rizikovati da za ponovljeni slučaj dobije drakonsku kaznu zatvora.
 
Stefanović je pozvao roditelje da se pozabave svojom decom i da ih zajedno sa društvom uče šta je to nasilje, droga, alkohol.
 
"Pozivam roditelje da se aktivno uključe i da nam pomognu da njihova deca ne postanu delinkventi, da ne požele da postanu kriminalci, a da država pokaže kroz represiju da hoće da se obračuna sa kriminalom", kaže Stefanović.
 
Navodi da očekuje podršku građana i kaže da je nekim borcima za ljudska prava, koji će se pobuniti protiv ovih mera, najverovatnije problem što se time izbija novac iz njihovog džepa.
  • NS 021

    14.01.2019 01:20
    Svaler
    Riba od glave smrdi , a od repa se cisti.
  • Startrek

    13.01.2019 20:28
    Demokratija
    Slobode ima, i pravde, ali samo za odabrane....
  • Detelinara

    13.01.2019 19:04
    Kome
    Kome bilo šta da prijavimo kad primetimo da se radi nešto nezakonito?Policajci na Detelinari jedva hoće da pričaju kad ih pozovete.Osorni su,drski,neljubazni.Za sve kažu "nije to naš posao" ili "ko kaže da je to nezakonito".U zgradi preko puta "Univrea"živi porodica dilera droge(i žena i muž bili u zatvoru zbog dilovanja),provalili su u stan kad je vlasnica tog stana umrla i tu se uselila,lažu da im je rođaka,nikad joj nisu dolazili samo su se odjednom pojavili.Javno im dolaze konzumenti droge i danju i noću,što izuzetno uznemirava inače ostale komšije koji imaju decu školskog uzrasta i to deca sve vide i komentarišu između sebe,znači znaju gde u komšiluku mogu kupiti drogu.Niko nije došao od vlasti da pita od kud oni u tuđem stanu,niti da im zabrane prodaju droge.Proverite sve tačno,za ovo znaju sva školska deca i njihovi roditelji.Zaštite našu decu,mi roditelji hoćemo ali ne možemo mi hapsiti dilere droga.I zašto se stan umrlih vlasnika koji nemaju naslednike ne dodele siromašnim porodicama koje hoće da pošteno rade i podižu svoju decu,takvih je puno.Reagujte ministre i vi njegovi pomoćnici i savetodavci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.