Haradinaj: Spremni da ukinemo takse uz garanciju za konačni sporazum

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je Vlada Kosova spremna da privremeno ukine taksu na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, uz međunarodne garancije za potpisivanje konačnog sporazuma koji će rezultirati priznanjem Kosova.
Haradinaj: Spremni da ukinemo takse uz garanciju za konačni sporazum
Foto: Screenshot
On je na Fejsbuku napisao da će takse i dalje biti na snazi "dokle god imamo sugestije za neuspešne sastanke, bez cilja i jasno utvrđenih rokova, bez usaglašenih ugovora, bez međunarodnih garancija da će se potpisati konačni sporazum koji za rezultat ima priznanje".
 
"Duboko sam ubeđen u mogućnost postizanja sveobuhvatnog pravno obavezujućeg sporazuma sa Srbijom, koji će za rezultat imati priznanje. Mi intenzivno radimo na konačnom ugovoru, konačnom sporazumu, za šta smo predali 'veliku knjigu' o poglavljima i nacrt sporazuma", kazao je Haradinaj.
 
Kosovski premijer piše da su sve to radili s ciljem da bi, kad sednu sa predstavnicima Srbije, imali održiv materijal, sa činjenicama i argumentima. "Uspostavljanje takse na proizvode iz Srbije nema za cilj ometanje i prolongiranje postizanja konačnog pravno obavezujućeg sporazum sa Srbijom koji za rezultat ima priznanje. Naprotiv, Vlada Kosova je spremna da privremeno ukine taksu samo posle međunarodnih garancija da će se sesti i potpisati konačni sporazum koji će rezultirati obostranim priznanjem", napisao je Haradinaj na Fejsbuku.
 
Prema njegovim rečima, garancija znači da postoji usaglašeni ugovor u principu i da se očekuje samo potpisivanje tog sporazuma, koji će rezultirati priznanjem.
  • šarulja

    14.01.2019 19:56
    inače mi je svejedno, ali ako nešto mrzim to su ucenjivači i nasilnici

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.