MUP upozorio na lažne poruke državnih organa o ubistvu Ivanovića

Poruka sa zlonamernim i netačnim tvrdnjama o ubistvu Olivera Ivanovića upućena je sa više navodnih imejl adresa državnih organa Srbije, saopštio je MUP.
MUP upozorio na lažne poruke državnih organa o ubistvu Ivanovića
Foto: Pixabay
"Policija je o svemu obavestila Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal, a dosadašnja istraga je pokazala da je reč o takozvanim 'spoofing' porukama čiji je cilj da se dođe do ličnih, finansijskih i drugih poverljivih podataka o osobama kojima je ovaj mejl poslat", naveo je MUP.
 
MUP je u saopštenju naveo da je proverama utvrđeno da je najveći broj poruka stigao sa jednog servera u Holandiji, koji se koristi za slanje većeg broja neželjenih poruka. 
 
Takođe se navodi da policija nastavlja istragu povodom ovog događaja. 
 
Podsetimo, predsednik Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara prošle godine, ispred kancelarija stranke, s više hitaca. Do danas nije poznato ko je izvršilac ili naručilac tog ubistva.
  • Pićuka

    16.01.2019 08:49
    rodoljube@ pametni, zaboravio si Soroša i Blera. Ups, baš sam glup, Bler je sada naš čovek.
  • parola

    15.01.2019 19:18
    Olivera Ivanovića ubili su srpski i šiptarski izdajnici.
  • rodoljub

    15.01.2019 17:53
    podmetanja
    Glupsoni i naivni veruju onima koji su podmetali Racak i Markale Srbima . Neverovatno je kako su Srbi glupi, a posebno oni koji optuzuju Srbe da su ubili Ivanovica. Isti recept kao i "pravda za Davida" , sve u reziji CIA, MI6, NATO . Napad na Srbiju i Republiku Srpsku, jedine smetnje zapadnim imperijalistima za potpuno ovladavanje Balkanom. Kako to nije jasno ovima koji veruju Albancima ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.