Američki ambasador: Tužno što niko nije odgovarao za paljenje ambasade

Američki ambasador Kajl Skot izrazio je danas žaljenje što još niko nije odgovarao što je pre 10 godina zapaljena zgrada ambasade SAD u Beogradu kada je jedan čovek poginuo.
Američki ambasador: Tužno što niko nije odgovarao za paljenje ambasade
Foto: Pixabay
"Više od decenije nakon što je zapaljena zgrada ambasade SAD, jednog života koji je izgubljen u tom požaru i skoro milion dolara štete, još niko nije odgovarao niti je kažnjen. Tužno", naveo je Skot na Tviteru.
 
Apelacioni sud u Beogradu juče je pravosnažnom presudom oslobodio sedmoricu optuženih za paljenje ambasade 2008. godine, posle protesta zbog proglašenja nezavisnosti Kosova.
 
U obrazloženju se navodi da tužilaštvo nije dokazalo tvrdnje iz optužnice i da su zbog toga svi okrivljeni oslobodjeni optužbe za "teško delo protiv opšte sigurnosti".
 
Tužilaštvo ih je teretilo da su ispred ambasade SAD u Ulici kneza Miloša, u centru Beograda, izazvali opasnost za život ljudi i imovinu, pošto su posle mitinga organizovano došli i gadjali zgradu kamenicama i izazvali požar. Apelacioni sud je naveo da se ne može prihvatiti stav da "bacanje kamenica na zgradu može da izazove požar".
  • Piplfoks

    18.01.2019 13:51
    Sami ste krivi.
    Imali ste prilike da poredite gamad 99-e.
    Mogli ste i tada prilikom napada na ambasadu da odgovorite bojevom municijom, objekat je tlo SAD.
    Što glumite finoću pred stokom?
  • Wolf 359

    18.01.2019 07:23
    Zaista je tuzno,sto je na vlast doveden onaj koji itekako ima veze s tim.
  • Komunista

    18.01.2019 06:58
    Toliko, gospodine
    Tužno što još niko nije odgovarao za zločinačku agresiju na suverenu evropsku zemlju 1999-te godine, u kojoj su pobijeno preko 2400 civila, nedužnih i nenaoružanih, i u kojoj je razoreno nešto što je siromašni narod stvarao 50 godina.

    Najtužnije je to, što je planove za to napravila zemlja koju sebe smatra i naziva demokratskom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija