Tinejdžerka pobedu u plivanju za časni krst posvetila borbi protiv raka

Učenica Sportske gimnazije Jovana Leposavić (18) prva je doplivala do Bogojavljenskog krsta danas u Zemunu.
Tinejdžerka pobedu u plivanju za časni krst posvetila borbi protiv raka
Foto: Screenshot
Mlada Beograđanka, koja je pobedila rak, časni krst posvetila je prijateljima koji se bore sa tom opakom bolešću i onima kojih više nema. "Imala sam pobedu na životnom putu, to je bolest koju sam prebrodila pre tri godine i sada pokušavam da se borim koliko mogu za decu koja se sad bore protiv te iste", rekla je ona.
 
Pre plivanja učesnici su klekli pred patrijarhom Irinejom i uglas rekli da plivaju - "za Srbiju, Republiku Srpsku i Rusiju", a u vodu skočili sa pozdravom prisutnima, kojih je bilo nekoliko stotina, "dogodine u Prizrenu".
 
Oni su Jovani prepustili da pobedi u trci, za koju je rečeno i da nije trka jer su svi učesnici pobednici.
 
Poglavar Srpske pravoslavne crkve Irinej rekao je da je Bogojavljanje jedan od najvećih praznika. "Neka nam današnji dan donese mir, slogu i ljubav, neka nas Gospod svojom dobrotom učini narodom i decom Božjom. Živeli, srećan praznik, Hristos se javi", poručio je patrijarh Irinej, a plivači su mu odgovorili "Vaistinu se javi".
 
Časni krst dodeljen je gradonačelniku Beograda Zoranu Radojičiću, predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i Radio-televiziji Republike Srpske.
 
Radojičić je rekao da Bogojavljanje podseća da čovek uz nadu, volju i ljubav može da prevaziđe ljudske slabosti. On je rekao da je važno razvijati toleranciju i pažnju jednih prema drugima.
 
Marko Vučković, pripadnik Specijalne jedinice Žandarmerije prvi je stigao do Bogojavljenskog krsta, preplivavši razdaljinu od 33 metra.
  • SRPKINJA

    20.01.2019 15:45
    BOGOJAVLJENJE
    Bravo za mladu devojku, Bog joj dao zdravlje i dug zivot. Kako je divna i hrabra, posle tako teske bolesti zaronila u ledenu vodu u cast onih koji se bore za zdravlje i u cast onih koji su tu bitku izgubili. Bog sve blagoslovio, sve mlade i dobre ljude, plemenitog srca. DOGODINE U PRIZRENU.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.