Protest zbog afirmativnog pisanja Politikinog zabavnika o Dimitriju Ljotiću

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine najoštrije su danas osudili afirmativno pisanje lista "Politikin zabavnik" o Dimitriju Ljotiću koje predstavlja "najbedniju od svih mogućih medijskih manipulacija - manipulaciju najmlađim čitaocima".
U svom poslednjem broju, od 18. januara 2019, "Politikin zabavnik" pod naslovom "Ko su bili ljotićevci" piše da se Dimitrije Ljotić "brinuo o redu u Srbiji", da je imao "jedinice visokog morala", da je "osuđivao pogrome Jevreja", da je dobar deo srpskih masona "spasao iz logora".
 
"Istorijski revizionizam odavno je postao deo naše svakodnevice, a fašističke, nacističke i druge kvislinške i kolaboracionističke snage se na sve načine trude da falsifikuju istoriju. Umesto da najmlađi čitaoci nekada uglednog i dragog 'Politikinog zabavnika' koji obeležava 80 godina postojanja, sa njegovih stranica uče o civilizacijskim vrednostima, njima se poturaju jezivi panegirici o Ljotiću i njegovim zloglasnim sledbenicima koji su, između ostalog, 21. oktobra 1941. godine u Kragujevcu hapsili građane i decu, koje će posle streljati nemački okupatori", naveli su NUNS i NDNV.
 
 
Ocenili su da je takav tekst logičan nastavak akcije "puštanja pasa" na naslovnoj strani "Ilustrovane politike" i dodali da je "zanimljivo" da je Zefirino Grasi, generalni direktor AD Politika, koja izdaje "Ilustrovanu politiku", ujedno i glavni i odgovorni urednik "Politikinog zabavnika".
 
"Politika AD, čija izdanja sad već u kontinuitetu šire mržnju i netrpeljivost, profesionalnim novinarima i javnim ličnostima crtaju metu na čelu a sada prekrajaju istoriju, u vlasništvu je države Srbije", naveli su NUNS i NDNV.
 
Oni su podsetili da je "Ilustrovana politika" nedavno publikovala klasičan poziv na linč nezavisnih novinara i medija, a pre svih onih koji imaju kritičan odnos prema vlasti u Srbiji, a zatim je objavila u serijal "sramnih pamfleta" u kojima se aboliraju optuženi u procesu za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije a ugrožava bezbednost osnivača Komisije za istraživanje ubistava novinara Verana Matića i Ljiljane Smajlović.
  • Radojko

    21.01.2019 17:14
    Ljotić fašista
    Ljotić je bio samo-proklamovani fašista, to nije krio, ubijao srpsku decu, dokle bre više sa menjanjem istorije i veličanjem zlikovaca. I da, njegove jedinice su učestvovale u sprovođenju kragujevačkih đaka na streljanje.
  • Дејан

    20.01.2019 22:27
    Није тачно да су Љотићевци учествовали у Крагујевцу.Колико су Срба побили комунисти??
  • ARMAGEDON

    20.01.2019 22:04
    GLUPOST JE NEUNIŠTIVA
    mali bedni crvići se izmigoljili iz rupice i opet truju. Bedne naci nakaze sa malim, najmanjim ponosom leče svoje komplekse tako što šire mržnju i veličaju kukavičke bande lopova i ubica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.