Rekonstrukcija pruge Niš-Zaječar od aprila

Radovi na rekonstrukciji pruge Niš-Zaječar počeće u aprilu, najavio je danas generalni direktor Infrastrukture železnice Srbije Miroljub Jevtić.
Rekonstrukcija pruge Niš-Zaječar od aprila
Foto: 021.rs
Podsetio je da su na toj pruzi kod Svrljiga nedavno iskliznule dve cisterne privatnog operatera.
 
- Infrastruktura železnice Srbije u aprilu će početi sa prvom rekonstrukcijom pruge Niš-Zaječar od kako je ona napravljena. A da je to neophodno, svedoči i taj vanredni događaj - rekao je Jevtić, saopštilo je to preduzeće.
 
Kako kaže, reč je o jednoj od najlepših evropskih pruga, sa 54 mosta i 32 tunela, rekao je Jevtić.
 
Takođe, on je rekao povodom najavljenih vremenskih neprilika za naredne dane da se železnički saobraćaj u Srbiji u zimskim uslovima odvija potpuno bezbedno, kao i da se za to stara oko 900 zaposlenih u Infrastrukturi železnice Srbije, koji su svakodnevno angažovani na čišćenju i održavanju železničke infrastrukture.
 
- Pored toga, imamo 15 mobilnih ekipa za hitne intervencije, šest posebnih ekipa sa mehanizacijom i dve ekipe specijalizovane za održavanje kosina, koje su spremne da u uslovima velikih vremenskih neprilika brzo i u najkraćem roku reaguju - naveo je on.
 
Svim aktivnostima za rad u zimskih uslovima upravlja Centralni operativni štab Infrastrukture železnice Srbije, koji dežura neprekidno.
  • stručnjak

    23.01.2019 00:43
    za hitne intervencije
    sve je rekao samo nije rekao od čega; verovatno od restlova sa koridora i ljudskih resursa
    https://www.indy100.com/article/the-serbian-bullet-train-a-thing-of-pure-engineering-beauty--Z1D8RT41fZ

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.