Odložena evakuacija sela Jasenovik, nema uslova za pretakanje amonijaka

Iako je tokom dana najavljeno da će evakuacija stanovnika sela Jasenovik kod Niša početi sutra ujutru, kako bi se bezbedno uklonile cisterne sa amonijakom koje su sletele zajedno sa dva vagona u subotu uveče u tom selu, Gradski štab za vanredne situacije Niša saopštio je da se nisu stekli uslovi za bezbedno pretakanje ove opasne materije.
Odložena evakuacija sela Jasenovik, nema uslova za pretakanje amonijaka
Foto: Pixabay (ilustracija)
Zbog toga blizu 400 meštana, ipak, ostaje kod kuće.
 
"Kada štab bude procenio da je sve učinjeno i da situacija može biti sanirana, biće naložen početak evakuacije i meštani će o tome biti obavešteni na vreme", saopšteno je iz kabineta niškog gradonačelnika Darka Bulatovića.
 
Da nema ništa od evakuacije na koju su se spremali za sutra ujutru, potvrdio je i predsednik MZ Jasenovik Zoran Jovanović.
 
Njima je, kaže, javljeno da se čitava akcije odlaže, jer nije sve spremno za bezbedno pretakanje i odvoz amonijaka koji se nalazi u izvrnutim cisternama. Dodaje da je danas u selu bio i predsednik opštine Pantelej i ostali nadležni koji su napravili spisak meštana, kako bi ih sve poslali na bezbedne lokacije.
 
Jedna od njih trebalo bi da bude Osnovna škola "Mika Antić" u Nišu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija